Τουλάχιστον 5 βιοομοειδή φάρμακα στην αγορά των ΗΠΑ αναμένεται να λανσάρει έως το 2020 η Novartis, μέσω της θυγατρικής της Sandoz, κερδίζοντας σημαντικό «έδαφος» στη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως.
Όπως μεταδίδει το Fiercepharma, ο γίγαντας των γενοσήμων έχει ως στόχο να προωθήσει στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές 11 βιοομοειδή σκευάσματα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους – δημιουργώντας αντίγραφα σε megablockbusters όπως του Enbrel της Amgen και της Pfizer, του Humira της Abbvie, του Neulasta της Amgen, του Remicade της Johnson & Johnson και Merck και του Rituxan της Roche.
Μολονότι αποτελεί έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο, 6 από τα 11 σκευάσματα βρίσκονται ήδη σε τελικό στάδιο, όπως τονίζει η Sandoz. Πιο πρόσφατα, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έκαναν δεκτή την αίτηση της εταιρείας για αντίγραφο φαρμάκου κατά του καρκίνου.
Η έγκριση των 5 βιοομοειδών το 2020 αναμένεται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της επιπλέον 44 δισεκατομμύρια δολ. στις παγκόσμιες πωλήσεις της επιχείρησης.

Μέσω της Sandoz λανσάρει 5 βιοομοειδή η Novartis έως το 2020
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος στους νέους: Τι δείχνουν τα στοιχεία πριν και μετά τον εμβολιασμό COVID-19
Αποχαιρετισμός στον Ευάγγελο Καφετζόπουλο
Οι νέες διοικήσεις νοσοκομείων σε 3η και 4η ΥΠΕ
Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ: Παρεμβάσεις για τις επιπλέον χρεώσεις από διαγνωστικά κέντρα
Ο Ηλίας Γουζουάσης νέος αντιπρόεδρος Β’ του ΕΟΦ
Ποιοί αναλαμβάνουν νέοι διοικητές στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ
Comments (0)