Σημαντικά ανοδικούς ρυθμούς καταγράφει η παγκόσμια αγορά ογκολογίας το 2015, με πάνω από 20 τύπους καρκίνων να εντάσσονται πλέον σε μία ή περισσότερες από τις 70 νέες θεραπείες για τον καρκίνο, που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Η συνεχής αύξηση καινοτόμων θεραπειών διαμόρφωσε την αξία της παγκόσμιας αγοράς ογκολογίας στα 107 δις. δολ. την προηγούμενη χρονιά, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της IMS Health αναμένεται να φτάσει στα 150 δις. δολ. σε αξία έως το 2020.
Οι δαπάνες για τη θεραπεία της ογκολογίας και τα υποστηρικτικά φάρμακα αυξήθηκαν κατά 11,5% το 2015, όπως τονίζει μελέτη υπό τον τίτλο «Global Oncology Trend Report: A Review of 2015 and Outlook to 2020», επισημαίνοντας παράλληλα πως στο σύνολο τους πάνω από 500 εταιρείες ρίχνονται στη μάχη για την ανάπτυξη νέων ογκολογικών φαρμάκων παγκοσμίως.
Για την επόμενη τετραετία, οι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς αναμένεται να «τρέξουν» με ταχύτητες 7,5% έως 10,5%, εξαιτίας της χρήσης νέων προϊόντων -ιδιαίτερα στον τομέα της ανοσοθεραπείας- η οποία θα κατευθύνει μεγάλο μέρος μεγέθυνσης της αγοράς. Η μελέτη κάνει λόγο για «παρατεταμένη περίοδο καινοτομίας» μέχρι το 2020, με τον «αγωγό» των ογκολογικών φαρμάκων που βρίσκονται σε φάση κλινικής ανάπτυξης να έχει διευρυνθεί κατά 60% στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας.

Στα 107 δισ. δολ. η αξία της παγκόσμιας αγοράς καρκίνου
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξανά πρώτη η ΔΑΚΟΑ στις εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
Οικογενειακοί ιατροί: Ναι για τους ιδιώτες Προσωπικούς Ιατρούς – Όχι στη μονομερή αλλαγή συμβάσεων
SOS για την άμεση πρόσβαση στα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Γιατί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία «καρφώνει» το ΚΕΣΥ
Επιφυλακτικοί οι διαβητικοί στις υποσχέσεις Γεωργιάδη















Comments (0)