Skip to content

Με εντολή ΠΟΥ πέφτει το επιθυμητό όριο κατανάλωσης ζάχαρης

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Όπως επισημαίνει το BBC, το επιθυμητό επίπεδο πρόσληψης ζάχαρης αφορά όλα τα σάκχαρα που είτε προστίθενται σε τρόφιμα ή είναι φυσικά παρόντα στο μέλι, το σιρόπι και τους χυμούς φρούτων, αλλά όχι όσα υπάρχουν φυσικά στα φρούτα.
Οι οδηγίες του ΠΟΥ βασίζονται στην επανεξέταση επιστημονικών στοιχείων που αφορούν τις επιπτώσεις της ζάχαρης στην ανθρώπινη υγεία, περιλαμβανομένης της φθοράς των δοντιών και της παχυσαρκίας.
Ειδικά η μελέτη για την παχυσαρκία, η οποία δημοσιεύτηκε πέρυσι στην ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal, διαπιστώνει ότι ενώ η ζάχαρη από μόνη της δεν προκαλεί παχυσαρκία, εκείνοι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες της —ειδικά σε ποτά και ροφήματα που την περιέχουν— έχουν την τάση να προσθέτουν βάρος καθώς τα ζαχαρώδη τρόφιμα δεν τους δίνουν την αίσθηση της πληρότητας.
Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία για τη σχέση ανάμεσα στην πρόσληψη ζάχαρης και στην φθορά των δοντιών διαπίστωσε ότι τα κρούσματα φθοράς των δοντιών ήταν λιγότερα όταν η καθημερινή πρόσληψη ζάχαρης κυμαινόταν κάτω από το 10% της συνολικής πρόσληψης θερμίδων.

ΖάχαρηΠΟΥ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απειλητικά ειδοποιητήρια και κατασχέσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες
Στον Άδωνι οι Φαρμακοποιοί (upd)

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top