Skip to content

Τράπεζες & Stress Test

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Κεφάλαια – ρεκόρ 6 δισ. ευρώ θα αντλήσουν από τις αγορές τρεις τράπεζες, η Πειραιώς (1,75 δισ.), η Alpha Bank (1,2 δισ.) και η Eurobank (3 δισ. εκ των οποίων περίπου 800 εκατ. θα καταβάλει το ΤΧΣ.
Η Εθνική, με κεφαλαιακό έλλειμμα 2,183 δισ., επέλεξε έναν… άλλο δρόμο ανακεφαλαιοποίησης.
Η Εθνική πρέπει να βρει σε 6 μήνες 2,18 δισ., χωρίς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. H Πειραιώς προχωρά σε έκδοση 500 εκατ. ομολογιακού δανείου χωρίς εξασφαλίσεις.
Οι κεφαλαιακές ανάγκες είναι συνολικά 6,382 δισ., και οι τράπεζες πρέπει να απαντήσουν στο πώς θα τις καλύψουν.
Με βάση την άσκηση προσομοίωσης που υλοποίησε η ΤτΕ, η Alpha Bank έχει κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 262 εκατ., η Πειραιώς 425 εκατ., ενώ η Eurobank χρειάζεται 2,945 δισ. και η Εθνική 2,183 δισ. Κεφάλαια ύψους 397 εκατ. έχει ανάγκη η Attica Bank και 169 εκατ. η Πανελλήνια Τράπεζα. Οι τράπεζες έως τις 15 Απριλίου καλούνται να υποβάλουν τα capital plans για την κάλυψη των αναγκών με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στα δικαστήρια σήμερα το πλαφόν στη συνταγογράφηση
ΣΙΔΕΝΟΡ: Επένδυση 10 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top