Skip to content

“ΠΛΟΗΓΟΣ”: Νέο κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων στον Πειραιά

Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας.
Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.

Ένα ακόμη Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας προστίθεται στο δίκτυο της περιφέρειας Αττικής.

Σχετική σύμβαση για το ξεκίνημα λειτουργίας του νέου Κέντρου με το διακριτικό τίτλο “ΠΛΟΗΓΟΣ” υπεγράφη στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ. Έδρα του Κ.Π. της ΠΕ Πειραιά είναι ο Δήμος Πειραιά, ενώ παράλληλα θα λειτουργούν Περιφερειακά γραφεία στους Δήμους Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Ρέντη και Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Το Κέντρο Πρόληψης έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και εφαρμογής προγραμμάτων που απευθύνονται παράλληλα :

  • Στα άτομα, μέσα από την ενίσχυση της προσωπικότητας, την εμψύχωση και την ενεργοποίησή τους.
  • Στην οικογένεια, έναν από τους βασικούς κοινωνικούς θεσμούς με στόχο την ενίσχυση της αναδόμησης της, τη θετική αλλαγή των σχέσεων και τη διεύρυνση της λειτουργικότητάς της.
  • Στη σχολική κοινότητα, επίσης έναν από τους βασικούς κοινωνικούς θεσμούς, με στόχο την ενίσχυση του παιδαγωγικού και κοινωνικοποιητικού ρόλου του στη φάση ανάπτυξης και εκκοινωνισμού των ατόμων.
  • Στην ευρύτερη κοινότητα (γειτονιά, κοινωνικές ομάδες, συλλογικότητες, τοπική κοινότητα κ.λπ.), προκειμένου να ξαναχτιστεί ο κοινωνικός ιστός και να προωθηθούν συνεκτικές αξίες όπως η συνεργασία, η φιλία, η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα.

“Είναι γεγονός ότι τα Κέντρα Πρόληψης υποαντιπροσωπεύονται στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Χώρας και υπάρχουν πολλοί δήμοι που δεν μπορούν να υλοποιήσουν τις οργανωμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες παρεμβάσεις τους. Ο ΟΚΑΝΑ, μέσα στα υπάρχοντα στενά δημοσιονομικά όρια κάνει κάθε ενέργεια για να ιδρυθούν Κέντρα Πρόληψης σε περιοχές που δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό ανταποκρίθηκε δυναμικά στις πρωτοβουλίες που υπήρξαν από την αυτοδιοίκηση και ειδικότερα από την Περιφέρεια Αττικής, που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Κέντρου Πρόληψης Πειραιά” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.

Εκφράζει, παράλληλα, την ευχή τα συναρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια Αττικής να σταθούν αρωγοί για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία του νέου Κέντρου Πρόληψης Ανατ. Αττικής, το οποίο βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας.

ΕξαρτήσειςΚέντρα ΠρόληψηςΟΚΑΝΑΠειραιάς

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ανακάλυψαν γιατί εξαφανίζονταν τα τρόφιμα στο ΓΝ Καλαμάτας
Δωρεάν εξέταση, εκτίμηση και χαρτογράφηση σπίλων

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top