Το 3ο της συνέδριο με θέμα «Βιοϊατρική Έρευνα: Στοχεύοντας στην Καινοτομία» διοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι ) το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 -17 Ιουνίου 2017 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στην Αθήνα.
Το συνέδριο περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:
- Η βιοϊατρική έρευνα στην Ελλάδα, σήμερα, προοπτικές και προκλήσεις
- Τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα με στόχο ανάπτυξη διαγνωστικών ή και θεραπευτικών λύσεων
- Συνάφεια της προκλινικής – βασικής έρευνας με την κλινική και μεταφραστική έρευνα σε θεραπευτικούς τομείς αιχμής
- Εφαρμογή κατευθυντηρίων οδηγιών στην κλινική πράξη, σαν αποτέλεσμα της επιτήρησης της επιδημιολογίας και της ρύθμισης των χρόνιων νοσημάτων
- Διεξαγωγή των κλινικών μελετών στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό
Στόχος του Συνεδρίου είναι η μεταφορά γνώσεων και εμπειριών από καταξιωμένους Έλληνες αλλά και ξένους Επιστήμονες πάνω στα θέματα της βιοϊατρικής έρευνας και των Κλινικών Μελετών. Παράλληλα, η παρουσίαση πρωτοτύπων εργασιών θα συνεισφέρει στην μετάδοση πολύτιμων πληροφοριών πάνω στα νεώτερα δεδομένα ερευνητικών προγραμμάτων, διδακτορικών και μεταδιδακτορικών ερευνών καθώς και κλινικών επιδημιολογικών προγραμμάτων που εξελίσσονται στα πλαίσια της συσχέτισης τους τους με την θεραπευτική καινοτομία στην βελτίωση της υγείας.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί ως ομιλητές εκπρόσωποι των Αρχών, επικεφαλής Ερευνητικών Ιδρυμάτων και Πανεπιστημίων, Βασικοί & Κλινικοί Ερευνητές, επιθεωρητές Good Clinical Practices ( GCP )και εκπρόσωποι Επιστημονικών Ιατρικών Εταιριών.
Η επιτυχία του συνεδρίου θα θα ενισχυθεί με την δική σας συμμετοχή αφού θα αποτελέσετε τους κοινωνούς των προκλήσεων και των προοπτικών της βιοϊατρικής έρευνας της χώρας μας.
Όλες τις πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα www.elefi.gr