Έγγραφο με τις υποχρεώσεις γιατρών, ελεγκτών ιατρών και παρόχων γύρω από τη σύνταξη και εκτέλεση συνταγών για αναλώσιμα υγειονομικά υλικά, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και σκευάσματα ειδικής διατροφής εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ, μετά και τη σύναψη των νέων σχετικών συμβάσεων διάθεσης των προϊόντων αυτών.
Μεταξύ άλλων, το έγγραφο (επισυνάπτεται) τονίζει την υποχρέωση των θεραπόντων θατρών να συμμορφώνονται με τα οριζόμενα στον ΕΚΠΥ, να ελέγχουν το βιβλιάριο υγείας για να ταυτοποιούν ότι το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση ταυτίζεται με αυτό που αναγράφεται ή εικονίζεται, να εξετάζουν τον ασφαλισμένο πριν χορηγήσουν τη γνωμάτευση και να χορηγούν αναλώσιμα υγειονομικά υλικά και σκευάσματα ειδικής διατροφής σχετικής με τη νόσο και μόνο για νοσήματα της ειδικότητάς τους, αλλά και να ελέγχουν από το βιβλιάριο υγείας τυχόν προηγούμενη συνταγογράφηση για την ίδια νόσο.
Σε ό,τι αφορά τους ελεγκές ιατρούς ξεκαθαρίζονται ότι δεν μπορεί να ειναι και οι θεράποντες ιατροί, ταυτόχρονα, ενώ καλούνται να ελέγχουν την ορθή συμπλήρωση κάθε γνωμάτευσης. Οι πάροχοι θα πρέπει να έχουν σε άμεση ζήτηση τα προϊόντα, δεν θα πρέπει να έχουν “οποιαδήποτε συνεργασία με ιατρούς με σκοπό την καθ’ υπαγόρευσιη συνταγογράφηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής”. Τέλος, ο ΕΟΠΥΥ έχει το δικαίωμα να ενεργεί έλεγχο σχετικά με την τήρηση των όρων της σύμβασης που έχουν υπογράψει και σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες να επιβάλουν κυρώσεις.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ OΔΗΓΙΕΣ

ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες συνταγογράφησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού & σκευασμάτων ειδικής διατροφής
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Εγκαινιάστηκε νέο μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα με δωρεά του Ιδρύματος Στασινόπουλου
Αύξηση μισθών για δημόσιους υπαλλήλους: Τι προβλέπεται για τους γιατρούς του ΕΣΥ















Comments (0)