Skip to content

Νόμος του κράτους και πάλι το πλαφόν

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Διαφορετικό προφίλ θα έχει πλέον το πλαφόν στη συνταγογράφηση, καθώς η νομοθετική ρύθμιση ορίζει πως τα συνταγογραφικά όρια και στόχοι των γιατρών θα καθορίζονται τόσο από τις ιδιαιτερότητες του γιατρού, όσο και της περιοχής και του ασθενούς.
Συγκεκριμένα θα διαφέρει ανάλογα με την ειδικότητα του ιατρού ή την ιδιότητα και χαρακτηριστικά του παρόχου, τον αριθμό των ασθενών και τα χαρακτηριστικά και παθήσεις αυτών, την γεωγραφική περιοχή και τα δημογραφικά δεδομένα της, τον μήνα του έτους (εποχικότητα), τις τυχόν μεταβολές των τιμών των φαρμακευτικών προϊόντων ή των αναλωσίμων και της τεχνολογίας, την εισαγωγή νέων φαρμάκων (πρωτοτύπων ή γενοσήμων) στο θετικό κατάλογο συνταγογράφησης και τέλος την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης ή της αντίστοιχης των διαγνωστικών σε σχέση με τους εκάστοτε στόχους.
Όπως διευκρινίζεται η συνταγογράφηση των φαρμάκων αλλά και των εξετάσεων, καθώς και η εκτέλεση τους δύναται να συνδέονται με την πάθηση του ασθενούς όπως αυτή προσδιορίζεται με βάση το International Classification of Disease.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζει πρόσω ολοταχώς για τη σύνταξη και δημοσίευση των Υπουργικών Αποφάσεων που θα θεσπίζουν τα κριτήρια.

Άδωνις ΓεωργιάδηςΠλαφόνΣυνταγογράφησηΤροπολογία

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μαύρο συνταγολόγιο των γιατρών Θεσσαλονίκης
Αμφιλεγόμενη χημική ουσία σε Fanta και Powerade αφαιρεί η Coca-Cola

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top