Οι νέες δυνατότητες που προσφέρει η χειρουργική ογκολογία θα παρουσιαστούν στο 5ο συνέδριο της Ευρωασιατικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 5-6 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο PortoPalace.
Στο συνέδριο συμμετέχουν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από 10 διαφορετικές χώρες: Ογκολόγοι, Χειρουργοί, Ακτινολόγοι, Ακτινοθεραπευτές, Γυναικολόγοι, Παθολογοανατόμοι, Ουρολόγοι, Μοριακοι βιολόγοι κλπ. Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου μοριοδοτείται με 15 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελληνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Επιστημονικά υπεύθυνοι του συνεδρίου είναι ο χειρουργός ογκολόγος κ. Ι. Σπηλιώτης, διευθυντής στο νοσοκομείο Μεταξά και ο οικονομολόγος Κ. Σουλιώτης, αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Η Ευρωασιατική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας (EUASSO) είναι μία επιστημονική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από ομάδα χειρουργών ογκολόγων, από την Ιταλία και το Ομάν. Γενικός γραμματέας της είναι ο κ. Δημ. Βαρβάρας, επικεφαλής του Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας στο νοσοκομείο Nuova Villa Clauida της Ρώμης.
Η EUASSO, που έχει ως λογότυπό της το “occian”, ένα αρχαίο κέλτικο σύμβολο της αλλαγής, ανοίγει τις πόρτες της, όχι μόνο σε χειρουργούς, αλλά και ακτινολόγους, ογκολόγους, πυρηνικούς ιατρούς, γενετιστές, μοριακούς βιολόγους, θεραπευτές αποκατάστασης και θεραπευτές πόνου, ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές. Η χειρουργική ογκολογία αποτελεί ασχολείται με τη χειρουργική θεραπεία των συμπαγών όγκων και των επιπλοκών που προκαλούν τόσο οι ίδιοι οι όγκοι όσο και οι άλλες θεραπείες τους (ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία). Απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική και θεωρητική κατάρτιση λόγω της φύσης των όγκων και της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας.
Οι χειρουργοί ογκολόγοι καλούνται να εκπαιδευτούν και να αξιοποιήσουν νέες τεχνολογίες (λαπαρασκόπηση, ρομποτική, λέιζερ, κρουστικά κύματα κ.ά.) με απώτερο σκοπό την αύξηση της επιβίωσης των ασθενών και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
Χάρη στην πρόοδο που έχει συντελεστεί σήμερα είναι εφικτή η αντιμετώπιση μεταστάσεων σε διάφορα όργανα (πνεύμονας, ήπαρ, εγκέφαλος) με ελάχιστα επεμβατικά τεχνικές, ακόμα και διαδερμικά. Όγκοι που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αδύνατο να αντιμετωπιστούν εγχειρητικά, σήμερα είναι δυνατόν να μειωθούν σε μέγεθος με τη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας και στη συνέχεια να γίνει χειρουργική επέμβαση.
Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr & Pharma Health Business magazine
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ