Με δεδομένη «την ταχεία εξάπλωση» της ασθένειας, «δεν θα τελειώσουμε πριν το τέλος του έτους (με την επιδημία) και η ελπίδα μας είναι να καταφέρουμε ως τότε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση», δήλωσε ο Φιλίπ Μογκάν της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας (ECHO) της Επιτροπής.
Για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της επιδημίας του ιού Έμπολα όλα θα πρέπει να πάνε καλά, εκτίμησε από την πλευρά του ο Μάρκους Κορνάρο, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Συνεργασίας (DEVCO) της Επιτροπής.
Αυτό σημαίνει ότι οι ηγέτες των χωρών οι οποίες πλήττονται θα πρέπει να επιδείξουν «ισχυρά ηγετικά στοιχεία», να υπάρξει «μαζική διεθνής υποστήριξη» και οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται «να πάρουν ατομικά ο καθένας τους τα πράγματα στα χέρια τους», ενώ πρόσθεσε ότι η απομόνωση των ασθενών είναι το κλειδί για την αναχαίτιση της επιδημίας.
Οι δύο άνδρες επέστρεψαν από μια αποστολή στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, τις δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία μαζί με τη Γουινέα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κινητοποιηθεί αποδεσμεύοντας 150 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της υπέρ των περιοχών οι οποίες πλήττονται, μια συνεισφορά την οποία συμπληρώνουν τα κράτη μέλη με δεσμεύσεις που πλέον φτάνουν τα 78 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Επιτροπή.
Κι όμως… υπάρχουν ελπίδες για σταθεροποίηση του Έμπολα
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Αύξηση μισθών για δημόσιους υπαλλήλους: Τι προβλέπεται για τους γιατρούς του ΕΣΥ
Εγκαινιάστηκε νέο μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα με δωρεά του Ιδρύματος Στασινόπουλου















Comments (0)