Οι ασφαλισμένοι είχαν διαμαρτυρηθεί γιατί δεν τους αποδόθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ επιπλέον χρήματα, τα οποία είχαν καταβάλλει σε ιδιωτική κλινική για να υποβληθούν σε μια διαδικασία αντιμετώπισης καλοηθών παθήσεων του εγκεφάλου, με τη χρήση σύγχρονων μηχανημάτων (στερεοτακτική ακτινοχειρουργική θεραπεία).
Όπως αναφέρει ο ΣτΠ, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να αποζημιώσει τη θεραπεία βάσει του προβλεπόμενου ποσού τη συγκεκριμένη περίοδο και όχι με εκείνο που ίσχυε την περίοδο διενέργειας της θεραπείας.
Νέα Υπουργική Απόφαση είχε ως αποτέλεσμα την ανακοστόλογηση των θεραπειών και έτσι στους ασφαλισμένους αντιστοιχούσε χαμηλότερο πόσο αποζημίωσης. Κατά το ΣτΠ, το κριτήριο της νέας κοστολόγησης, που χρησιμοποίησε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για να αρνηθεί να αποδώσει τα αρχικά ποσά αποζημίωσης, δεν ευσταθεί, καθώς δν είχε τεθεί σε εφαρμογή όταν οι ασφαλισμένοι υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη θεραπεία και ζήτησε να επανεξεταστεί η άρνηση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.
Μετά την παρέμβαση του ΣτΠ, ο ΕΟΠΥΥ προχώρησε σε διορθωτική απόφαση, ικανοποιώντας τελικά το αίτημα ασφαλισμένων και αποδίδοντας τα αρχικά ποσά αποζημίωσης.
Δικαίωση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Η προκήρυξη 2Κ/2026 φέρνει τη μεγαλύτερη ενίσχυση φυσικοθεραπευτών στο ΕΣΥ εδώ και 15 χρόνια
Κρίση στην επάρκεια αίματος: Σοβαρές ελλείψεις θέτουν σε κίνδυνο ασθενείς με Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο
Ημερίδα ΕΟΦ : Νέα στρατηγική, ψηφιακός μετασχηματισμός και ενίσχυση της φαρμακευτικής πολιτικής
Υποβάθμιση μαιευτικής φροντίδας: Η ΝΙΚΗ αποδίδει πολιτικές ευθύνες στο Υπουργείο Υγείας
Έναρξη διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από ιδιωτικά φαρμακεία: Νέα εποχή πρόσβασης για τους ασθενείς
Κόντρα στη Βουλή για το Bactrimel: Διαβεβαιώσεις υπουργού – επιφυλάξεις από την αντιπολίτευση















Comments (0)