Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της πιλοτικής φάσης ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών, που αφορούν μια πολλά υποσχόμενη νέα κατηγορία φαρμάκων, ειδικά σχεδιασμένων για να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος.
Η μελέτη, που αφορούσε άτομα με προχωρημένο μελάνωμα, έδειξε συρρίκνωση των όγκων στο 32% των ασθενών σε θεραπεία με Opdivo και 11% θεραπεία των ασθενών που λάμβαναν συμβατικά φάρμακα χημειοθεραπείας.
«Ήταν μια πολύ ωραία έκπληξη», όπως δήλωσε ο Jeffrey Weber του Moffitt Cancer Center στη Φλόριντα, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης στη διάρκεια του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας.
Το Opdivo, ή nivolumab, είναι μέρος μιας πολλά υποσχόμενης νέας κατηγορίας φαρμάκων που έχουν σχεδιαστεί για να μπλοκάρει μια πρωτεΐνη που είναι γνωστή ως προγραμματισμένος υποδοχέας θανάτου (PD-1), ή ως PD-L1, που χρησιμοποιούνται από τους όγκους για να αποφύγουν ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος.
Νέο προβάδισμα της Bristol στη θεραπεία του μελανώματος
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Προκήρυξη 196 θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ
Αύξηση μισθών για δημόσιους υπαλλήλους: Τι προβλέπεται για τους γιατρούς του ΕΣΥ















Comments (0)