Η προσφορά της Servier αποτιμάται στα 130 δολ. ανά μετοχή (28.000 φιορίνια Ουγγαρίας), τιμή υψηλότερη του κλεισίματος της περασμένης Δευτέρας, κατά 33%.
Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της Servier, με την πλήρη εξαγορά δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στρατηγικής της Egis, η οποία είναι ήδη ενσωματωμένη στη λειτουργική δομή της γαλλικής φαρμακευτικής. Ενώ, σύμφωνα με τον Jacques Servier, πρόεδρο και ιδρυτή του ομίλου Servier, “η Egis είναι η μόνη εταιρεία του ομίλου που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και δεν χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για χρηματοδότηση. Συνεπώς έχει μικρό οικονομικό όφελος η παραμονή της στο χρηματιστήριο της Βουδαπέστης».
Η προσφορά είναι οριστική και δεν θα αναθεωρηθεί. Οι μέτοχοι θα έχουν τουλάχιστον 30 ημέρες να αποδεχθούν την προσφορά, ύστερα από την έγκρισή της από τις αρμόδιες Ουγγρικές αρχές.

Πρόταση για εξαγορά της Egis κατέθεσε η Servier
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ερώτηση Πολάκη κατά της Αγαπηδάκη για τα προγράμματα κατά της παιδικής παχυσαρκίας
Έρχεται νέα, πιο ισχυρή θεραπεία για την παχυσαρκία
Το πρώτο δημόσιο κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας
Νέα ΚΥΑ: Καθορίστηκε η διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού σε φορείς υγείας















Comments (0)