Skip to content

Αρχειοθετήθηκε η δικογραφία για τον Αντ. Σαμαρά σχετικά με τη υπόθεση Novartis

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Την αρχειοθέτηση της δικογραφίας σε ότι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση της Novartis αποφάσισε η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Κατά την διετήερευνητική διαδικασία δεν εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση με αναφορές προστατευόμενων μαρτύρων.

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Νοβάρτις» σχολίασε σχετικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Από την αρχή ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί την εμπλοκή του, ενώ είχε στραφεί σε έννομες διαδικασίες εναντίον  εκείνων που τον κατηγορούσαν. Εξελίξεις αναμένονται καθώς η μήνυσή του περί μεθοδεύσεων πρόσφατα ανασύρθηκε από αρχείο και διενεργείται έρευνα  εκ νέου καθώς και για τις μηνύσεις των κ. κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.

 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση παραμένει ανοικτή για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και τον επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημ. Αβραμόπουλο. Άμεσα αναμένεται η απόφαση και για αυτούς τους τρεις.

Ωστόσο, ήδη έχει αρχειοθετηθεί για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Παν. Πικραμένο, Μάριο Σαλμά, Αλέξανδρο Λυκουρέτζο και για τον Γεώργιο Κουτρουμάνη, ενώ σε εξηγήσεις έχει κληθεί ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίς  μέχρι στιγμής να έχουν προκύψει στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:  "Γυρίζει την πλάτη" στην Προανακριτική ο Σαμαράς

πηγή: kathimerini.gr

NovartisΑντώνης ΣαμαράςαρχειοθέτησηΥπόθεση Novartis

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μέθοδος καθυστέρησης της εμμηνόπαυσης έως και 20 χρόνια
ΕΚΑΒ Ηρακλείου: Παρέμβαση εισαγγελέα για ληγμένο υγειονομικό υλικό

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top