Skip to content

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΚΕΘΕΑ

Με πανό που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από τον ΚΕΘΕΑ», μέλη, γονείς, εργαζόμενοι, εθελοντές, φίλοι, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς διαμαρτυρήθηκαν σε διάφορα σημεία της Ελληνικής Επικράτειας για την κυβερνητική πρόθεση να αλλάξει το αυτοδιοίκητο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Αθήνα μπροστά από το Υπουργείο Υγείας όπου οι παριστάμενοι σχημάτισαν κύκλο. Η ομάδα κρουστών έδωσε σήμα για να πιαστούν σφιχτά από τους ώμους , ενώ μια ομάδα νεαρών φίμωσε το στόμα της.

 

Μια μεγάλη αλυσίδα σχηματίστηκε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη (ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ,ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ), ενώ πολλά ήταν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα στην σελίδα του ΚΕΘΕΑ στα social media που καταμαρτυρούν την συμμετοχή στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

 

Συγκεκριμένα, σε διαμαρτυρία προχώρησαν στην Κρήτη, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης στα Ενετικά Νεώρια στο παλιό λιμάνι του Ηρακλείου.
Στη Λάρισα, το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ και το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ύψωσαν την φωνή τους στη Κεντρική Πλατεία της πόλης.  Στην Πάτρα το ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ διαμαρτυρήθηκε έξω από το Δημαρχείο Πατρών. Στα Ιωάννινα το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ διοργάνωσε συγκέντρωση  στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του κέντρου βρέθηκαν εκπρόσωποι και άλλων θεραπευτικών προγραμμάτων.

Στόχος ήταν να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς τον Υπουργό Υγείας, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, ζητώντας την ανάκληση  της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Διαβάστε επίσης:  ΚΕΘΕΑ: Επιχειρείται πολιτικός έλεγχος του Κέντρου

Μέλη και φίλοι του ΚΕΘΕΑ  επιθυμούν να μπει «φρένο» στην «επιχειρούμενη απαξίωση του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες».

Διαβάστε επίσης:  Άκαρπη η συνάντηση Κικίλια – ΚΕΘΕΑ

Προτεραιότητα υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να δοθεί στην ενδυνάμωση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

Τέλος, αιτούνται την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων.

 

αυτοδιοίκητο χαρακτήραΚΕΘΕΑΠράξη Νομοθετικού Περιεχομένουσυγκέντωση διαμαρτυρίαςΥπουργείο Υγείας

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σύλλογος Εργαζομένων του Ν. Λευκάδας κατά της ΠΟΕΔΗΝ
Κάλεσμα συμμετοχής σε ερευνητικό πρόγραμμα για τη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top