Skip to content

Συνεργασία ΚΕΕΛΠΝΟ και ΠΟΥ για τους μετανάστες

Υπεύθυνη Σύνταξης στο Virus.com.gr
- Αρχισυντάκτρια του περιοδικού Pharma & Health Business

Στόχος των συναντήσεων ήταν η ενίσχυση της ικανότητας του συστήματος υγείας της χώρας μας ώστε να ανταποκριθεί καλύτερα στη μαζική εισροή μεταναστών, προσπάθεια που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Public Health Aspects of Migration in Europe» (PHAME).
Όπως υπογραμμίζεται, «οι μαζικές εισροές μεταναστών που προέρχονται από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για τα συστήματα δημόσιας υγείας στις χώρες της Μεσογείου [….] Με δεδομένη την πολυτομεακή και πολύπλοκη φύση αυτού του φαινομένου, οι προσπάθειες των χωρών για να το αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο, πρέπει να περιλαμβάνουν την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στις συναντήσεις με τα κλιμάκια του Υπουργείου Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΠΟΥ ήταν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Εξωτερικών, η Ύπατη Αρμοστεία, η ΔΟΜ και Frontex, καθώς και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Επίσης οργανώθηκαν επιτόπιες επισκέψεις στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και στα Κέντρα Ταυτοποίησης Υπηκοότητας σε Έβρο (Φυλάκιο), Σάμο (Βαθύ), Λέσβο (Μόρια) και στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης σε Έβρο (Ορεστιάδα) και Αττική (Αμυγδαλέζα) όπου πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις με τοπικούς φορείς.
Κύριος στόχος αυτού του εγχειρήματος, όπως εξηγεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν να εντοπίσει τις τρέχουσες ανάγκες και δυνατότητες ανταπόκρισης της Ελλάδος στις προκλήσεις για τη δημόσια υγεία από τη μαζική εισροή μεταναστών, καθώς επίσης και να αναγνωρίσει ευκαιρίες και πεδία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και ΠΟΥ.
Μάλιστα, αποτέλεσμα της συνεργασίας θα είναι και η εκπόνηση έκθεσης, που θα περιλαμβάνει τα κύρια αποτελέσματα της αποστολής και μια σειρά από προτάσεις για μελλοντική συνεργασία.

ΚΕΕΛΠΝΟΜετανάστεςΠΟΥΥπουργείο Υγείας

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελληνοτουρκική συμμαχία στην Υγεία
Πλησιάζει τους 7.700 ο αριθμός των νεκρών από Εμπολα

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top