Μια νέα, μεγάλη μελέτη συνδέει το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και θανάτου. Η κατανάλωση δύο μερίδων τέτοιου κρέατος την εβδομάδα συνδέθηκε με 3-7% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και αύξηση κατά 3% του θανάτου από όλα τα αίτια!
Θυμίζουμε πάντως ότι τον Νοέμβριο είχε δημοσιευτεί μία μεγάλη μετανάλυση πολλών μελετών, η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα πραγματικά δεδομένα για το κόκκινο κρέας είναι πολύ αδύναμα και πως δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για περιορισμό κατανάλωσης βοδινού ή χοιρινού κρέατος.
Μία νέα μελέτη επανέρχεται στο θέμα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το κόκκινο κρέας – και ειδικά το επεξεργασμένο – αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων και θανάτου. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές των πανεπιστημίων Northwestern Medicine και Cornell και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό JAMA Internal Medicine.
Τα βασικά ευρήματα είναι:
Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr & Pharma Health Business magazine
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ