Skip to content

Πρόσβαση πλέον σε καινοτόμες γονιδιακές θεραπείες για παιδιά με καρκίνο

«Πνοή» θα δώσει στους μικρούς ογκολογικούς ασθενείς το Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη  ΕΛΠΙΔΑ».

Ένα σημαντικό βήμα προόδου στην αντιμετώπιση του παιδιατρικού καρκίνου σημειώθηκε στη χώρα μας μετά τα εγκαίνια του την προηγούμενη Παρασκευή καθώς πρόκειται για το σπουδαιότερο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», -μετά τη δημιουργία του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά.

«Ασπίδα προστασίας» δημιουργείται για τους μικρούς ήρωες που δίνουν αγώνα ενάντιο στην εν λόγω ασθένεια, αφού θα έχουν τη δυνατότητα μιας καινοτόμας θεραπείας σε περίπτωση που η υγεία των παιδιών δεν ανταποκρίνεται στις συμβατικές θεραπείες.

Τη προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» τόσο με την ίδρυση του νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και με την δημιουργία της εν λόγω μονάδας εξήρε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επαινώντας πέρα από τις υποδομές, το εξαιρετικό επίπεδο επιστημονικού προσωπικού. Χαρακτηριστικά ο ίδιος σχολίασε για την μονάδα, «τέμνεται πλέον με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία και στην επιστήμη, τις γονιδιακές θεραπείες».

 

Ως εκ τούτου, στην αισιοδοξία, την οποία μπορούν να αντλήσουν παιδιά και γονείς με την λειτουργία της μονάδας και του νοσηλευτικού ιδρύματος στάθηκε ο υπουργός υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις του «όταν τρέχει η τεχνολογία της υγείας μπροστά, ακολουθούν όλες οι εξελίξεις. Τα ποσοστά τα οποία έχετε επιτύχει στο νοσοκομείο με την αρωγή της «ΕΛΠΙΔΑΣ», είναι συγκλονιστικά, είναι εξαιρετικά».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Κικίλιας στην αυταπάρνηση των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού, του παραϊατρικού προσωπικού καθώς και των  διοικητικών υπαλλήλων γενικότερα στα νοσοκομεία Παίδων.

Στόχος του υπουργείου είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, τα πολύ δύσκολα περιστατικά να έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε γονιδιακές θεραπείες στην Ελλάδα. «Να υπάρχει τεχνογνωσία, στήριξη, πιστοποίηση, σωστή μέθοδος και πόροι, έτσι ώστε σύντομα η Ελλάδα να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της, ακόμα και σε νόσους οι οποίες δεν έχουν μεγάλο επιπολασμό» τόνισε ο υπουργός.

Στην πορεία 30 χρόνων της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στην καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου,  αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τονίζοντας το επίτευγμα «3 στα 4 παιδιά που δίνουν την μάχη με τον καρκίνο και νοσηλεύονται στην Ογκολογική μας Μονάδα, θεραπεύονται».

Με τη δημιουργία του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας που η «ΕΛΠΙΔΑ» προσφέρει στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων νέος στόχος έχει τεθεί  «4 στα 4 παιδιά μας, ακόμα και εκείνα που δεν ανταποκρίθηκαν στις συμβατικές θεραπείες,  θα γίνονται εντελώς καλά» επεσήμανε η κ. Βαρδινογιάννη, ευχαριστώντας για την προσφορά του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβουςΜονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των ΟστώνΟγκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Παιδιατρικό Καλλιθέας
Στον «πάγο» μήνες για μια επέμβαση κήλης

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top