Skip to content

Περιορισμός επισκεπτηρίων σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Επισκεπτήρια με το «σταγονόμετρο» θα δέχονται οι ηλικιωμένοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής για την προστασία της υγείας τους από τον κοροναϊό.

Επίσης, προβλέπεται η κατάργησή του σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο, με στόχο να προφυλαχθούν οι ηλικιωμένοι.

Σχετική εντολή δόθηκε από το Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Οδηγίες για τον περιορισμό ή και την κατάργηση του επισκεπτηρίου στις εν λόγω μονάδες στην επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής  εστάλησαν τη 1η Μαρτίου, με εντολή της προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α. Μεγάλου. 

Επί του θέματος, ο περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι είναι υποχρέωση της περιφέρειας ως εποπτεύουσα αρχή να προστατεύσει ευάλωτες ομάδες των πολιτών μας όπως είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας.    

Στο σχετικό κείμενο της περιφέρειας τονίζεται ότι «τυχόν επισκέπτες, η παρουσία των οποίων κρίνεται απολύτως απαραίτητη, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων προφυλάξεων (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.)».

Δηλώνοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης, ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα υπάρξουν νεότερες οδηγίες και συστάσεις», συστήνοντας ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες.

Μονάδες Φροντίδας ΗλικιωμένωνΠεριφέρεια

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσιόδρας: Γιατί πήραμε τόσο αυστηρά μέτρα
Εργαστήριο αναφοράς στο Νοσοκομείο του Ρίου

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top