Χείρα βοηθείας τείνει η AstraZeneca στους πληγέντες της πανδημίας ανά τον κόσμο με τη δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών, προσφέροντας υγειονομικό υλικό και στην Ελλάδα. Στόχος είναι η υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως στη μάχη ενάντια στη νόσο COVID-19.
Παράλληλα, με γοργό βήμα καταβάλλονται οι προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών εξετάσεων και την ανακάλυψη θεραπείας για την πρόληψη της νόσου COVID-19.
Αναλυτικότερα, στο «μέτωπο» κατά της πανδημίας συνασπίστηκε η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca τόσο με την δωρεά όσο και με τις εντατικές έρευνες για «εξάρθρωση» της πανδημίας.
Η σημαντική ποσότητα 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών προσφέρεται από την AstraZeneca σε συνεννόηση και κατόπιν σύναψης συνεργασίας με το World Economic Forum COVID Action Platform, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο αριθμός των μασκών θα χορηγηθεί σύμφωνα με τις μεγαλύτερες ανάγκες κάθε χώρας. Η Ιταλία θα λάβει τις πρώτες αποστολές εντός της εβδομάδας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Για την χώρα μας, ήδη η AstraZeneca Ελλάδος συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας και τον ΣΦΕΕ για την προσφορά υγειονομικού εξοπλισμού.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η AstraZeneca έχει επισπεύσει την διαδικασίας ανάπτυξης στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων για να διευρύνει τους ελέγχους και συνεργάζεται με κυβερνήσεις στη διεξαγωγή υφιστάμενων προγραμμάτων ελέγχου, για την ενίσχυση της εξέτασης του πληθυσμού.
Ακόμη, για την εξασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στα φάρμακα και τις θεραπείες της καθώς και τη διασφάλιση της συνεχούς παροχής τους, η AstraZeneca θα πραγματοποιήσει ελέγχους στους εργαζομένούς της στο δίκτυο παραγωγής και διανομής.
Στο πνεύμα της επιτάχυνσης των μελετών, ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της AstraZeneca εργάζονται συστηματικά για τον προσδιορισμό μονοκλωνικών αντισωμάτων και τη μετάβαση στην αξιολόγηση κλινικών δοκιμών, ως θεραπεία για την πρόληψη της νόσου COVID-19.
Σύμφωνα με την AstraZeneca, «περισσότεροι από 50 ειδικοί επιστήμονες στην ιολογία, την ανοσολογία, τις αναπνευστικές παθήσεις και τη μηχανική πρωτεϊνών στους τομείς της έρευνας, της κλινικής έρευνας, των κανονιστικών υποθέσεων και της παραγωγής, έχουν θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη θεραπείας που θα ελαχιστοποιήσει τον παγκόσμιο αντίκτυπο της νόσου».
Με την σκέψη στους ασθενείς της πανδημίας ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot επεσήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί «η ανταπόκρισή μας στην κατάσταση μέσω συνεργασίας με τις διεθνείς υγειονομικές αρχές και άλλους φορείς, με σκοπό την ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και τεχνογνωσίας. Παράλληλα, έχουμε αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία της δωρεάς μασκών, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων και στην ανεύρεση θεραπείας ενάντια στη νόσο COVID-19».
Ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός ότι τα 9 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες θα κατασκευαστούν και θα διανεμηθούν από την Κίνα, χάρη στην ηγετική θέση της AstraZeneca και τις ισχυρές σχέσεις της εταιρείας με το σύστημα υγείας της χώρας και τον τομέα παραγωγής. Άλλωστε, στο πλευρό των πληγέντων χωρών όπως η Κίνα έχει βρεθεί η AstraZeneca συμβάλλοντας οικονομικά και προσφέροντας φάρμακα καθώς και εξοπλισμό ατομικής προστασίας σε οργανισμούς υγείας.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ