Skip to content

Αίτημα για δωρεάν τεστ για τους καρκινοπαθείς σε χημειοθεραπεία

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Επιτακτική ανάγκη υποστηρίζει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ότι είναι η χορήγηση δωρεάν τεστ κοροναϊού στους ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και κάνει έκκληση στο υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία δέχεται πλήθος διαμαρτυριών ασθενών πού υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, γιατί τους αναγκάζουν να δαπανούν χρήματα για το τεστ ανίχνευσης του SARS-CoV-2 κάθε φορά πριν υποβληθούν στη θεραπεία τους.
Σημειώνεται ότι το κόστος ανεβαίνει για τους ασθενείς καθώς το έξοδο δεν είναι εφάπαξ αφού συνήθως υποβάλλονται κατά τη διάρκεια πολλών μηνών 6 με 8 φορές.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία επισημαίνει ότι «πολλοί απ’ αυτούς πραγματικά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν, ενώ για όλους είναι μια πρόσθετη επιβάρυνση σε μια ήδη οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη φάση της ζωής τους».
Με νόημα η Εταιρεία σημειώνει ότι πρόκειται για ζήτημα άμεσης ανάγκης «αυτοί οι άνθρωποι δεν γύρισαν από διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά ή από προορισμούς του εξωτερικού. Αντιθέτως μάλιστα, δίνουν καθημερινά τη μάχη της ζωής και η κοινωνία τους δείχνει πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία και στέκεται δίπλα τους».

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρ

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσθετα μέτρα υγειονομικής προστασίας ζητούν οι οδοντίατροι
Αρχίζει η κατασκευή της νέας μονάδας της DEMO

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...