Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Βαλ ντ’ Εβρόν της Βαρκελώνης, ο ασθενής, ηλικίας 45 ετών, υπέφερε «εδώ και 20 χρόνια από σοβαρή αρτηριοφλεβική δυσπλασία, μια ασθένεια που του είχε προκαλέσει σταδιακή δυσμορφία των ιστών του προσώπου» ανέφερε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο στην ανακοίνωση του. Αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης, δυσκολευόταν να μιλήσει αλλά διέτρεχε επίσης και κίνδυνο αιμορραγιών που θα έθεταν τη ζωή του σε κίνδυνο.
Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισαν οι χειρουργοί προερχόταν από την ίδια την ασθένεια του που «εμφανίζεται σαν καλοήθης όγκος», εξήγησε ο Χοάν Περέ Μπαρέτ, ο επικεφαλής της μονάδας πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Σύμφωνα με το νοσοκομείο, ο ασθενής είχε επισκεφθεί πολλούς γιατρούς σε διεθνώς γνωστά νοσοκομεία (Κλινική Μάγιο, Χάρβαρντ κλπ) και όλοι έκριναν ότι η κατάσταση του ήταν μη χειρουργήσιμη.
Στο Βαλ ντ’ Εβρόν πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2010 η πρώτη μεταμόσχευση ολόκληρου προσώπου παγκοσμίως. Η Ισπανία κατέχει τα πρωτεία στις μεταμοσχεύσεις εδώ και 23 χρόνια, μια μοναδική επιτυχία που εξηγείται από τον υψηλό αριθμό των δωρητών οργάνων.

Αποκατάσταση δυσμορφίας με νέο πρόσωπο σε 27 ώρες
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Επιστροφή 2 ενοικίων σε γιατρούς και νοσηλευτές που ζουν στην περιφέρεια
Ιατρικό Πάρκο από LAMDA και Ιατρικό Αθηνών
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΣΕΙΒ και Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Ψηφιακής Υγείας
Απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Αιγίου: Νεκρός ο ασθενής – μποξέρ που ξυλοκόπησε γιατρό
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
ΣΦΕΕ: Νέα μελέτη για τη φαρμακευτική πολιτική















Comments (0)