Μετά από 9 μήνες, επικαιροποιείται ο θεραπευτικός αλγόριθμος για την εξωνοσοκομειακή αντιμετώπιση της COVID-19. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν περιλαμβάνει φάρμακα, για τα οποία έχει γίνει συχνά λόγος ότι μπορεί να βοηθήσουν, όπως κολχικίνη, δεξαμεθαζόνη ή ιβερμεκτίνη. Το τελευταίο συνιστούσε ο Παύλος Ποκάκης στον Άδωνη…
Οι νέες οδηγίες έχουν συνταχθεί από την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Σημείο κλειδί είναι ο κορεσμός του οξυγόνου και το όριο που τίθεται είναι το 94% και φυσικά ρόλο παίζει αν ο ασθενής έχει ή όχι παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσηση.
Στις νέες οδηγίες έχουν συμπεριληφθεί τα μονοκλωνικά αντισώματα, καθώς και δύο ουσίες που όμως δεν έχουν λάβει ακόμη έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων: η μολνουπιραβίρη (αντιικό φάρμακο της MSD) και η εισπνεόμενη budesonide. Να τονιστεί ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να χορηγούνται τα εξής σκευάσματα:
Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr & Pharma Health Business magazine
Αλήθεια μπορεί να μας πει η Πνευμονολογική εταιρεία και οι υπόλοιποι επαΐοντες που μπορεί να γίνει κλινικός, εργαστηριακός, και απεικονιστικός έλεγχος σε εξωνοσοκομειακό ασθενή θετικό στον κορονοιό? Στα κρατικά νοσοκομεια περιμενοντας με πυρετο? Στα ιδιωτικά που δεν μσε βαζουν μέσα με πυρετο? που ακριβώς? Ειναι οπως το αλλο ανεκδοτο που ελεγε ο ΕΟΔΥ να παμε στον οικογενειακό γιατρό μας, καλη ενυδάτωση, αντιπυρετικά, αυτοπεριορισμός και ο θεος βοηθός. Και οταν φτασεις στο αμην γραμμη για την εντατική (αφου εχεις κανεις πρωτα την διαθηκη σου)
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ