Υποχώρηση κερδών και πωλήσεων προβλέπει για το 2016 η AstraZeneca, η δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία, καθώς το φάρμακο της κατά της χοληστερίνης χάνει την αποκλειστικότητα του στην αγορά των ΗΠΑ.
Τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή του βασικού κορμού των δραστηριοτήτων, που δεν περιλαμβάνει κάποια κόστη, θα υποχωρήσει σε μονοψήφιο, χαμηλό ποσοστό, από τα 4,26 δισ. δολάρια πέρυσι, ανακοίνωσε η AstraZeneca. Οι αναλυτές προβλέπουν 4,10 δολάρια ανά μετοχή για το 2016, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις 26 οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.
Τα έσοδα θα υποχωρήσουν σε χαμηλό-μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό από τα 24,7 δισ. δολάρια του προηγουμένου έτους, όπως προέβλεψε η AstraZeneca.
Οι προβλέψεις συνυπολογίζουν ότι το Crestor κατά της χοληστερίνης θα χάσει την αποκλειστικότητα της αγοράς, από τον Μάιο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι τα λειτουργικά κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες του ομίλου, αυξήθηκαν 31% στα 1,56 δισ. δολάρια ή 0,94 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει 94 σεντς ανά μετοχή.

Αρνητική πρόβλεψη της AstraZeneca για κέρδη και πωλήσεις του 2016
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Μητσοτάκης: Νέες γενικόλογες υποσχέσεις στους νοσηλευτές
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Προκήρυξη 1.131 θέσεων ιατρών σε όλη την χώρα- Ενίσχυση του ΕΣΥ
Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για σύσταση κλάδου νοσηλευτών και ανθυγιεινό επίδομα 300 ευρώ















Comments (0)