Skip to content

Δεν συνδέεται με κατάθλιψη ή κινδύνους για την καρδιά το Chantix της Pfizer

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή κατάθλιψης το Chantix, της Pfizer, που ενδείκνυται για τη διακοπή του καπνίσματος, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα που παρουσίασαν επιστήμονες, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές.
Όπως μεταδίδει το Reuters, σε μια μελέτη παρακολούθησης 150.000 καπνιστών στην Αγγλία που διήρκεσε 6 μήνες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν Chantix (γνωστό ως βαρενικλίνη) δεν είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή από αυτούς που χρησιμοποιούν θεραπεία αντικατάστασης νικοτίνης ή άλλο φάρμακο κατά του καπνίσματος.
«Είναι εξαιρετικά απίθανο η βαρενικλίνη να έχει οποιεσδήποτε σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις στην καρδιακή ή ψυχική υγεία» όπως επισημαίνει ο Αζίζ Σέιχ, καθηγητής και συν-διευθυντής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Κέντρο Ιατρικής Πληροφορικής, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δυνητικών κινδύνων του Chantix.
«Οι ρυθμιστικές αρχές, όπως ο αμερικανικός FDA θα πρέπει να επανεξετάσει την προειδοποίηση ασφαλείας σε σχέση με την βαρενικλίνη, καθώς έτσι μπορεί να περιορίζεται αδικαιολόγητα η πρόσβαση στην αποτελεσματική βοήθεια διακοπής του καπνίσματος» όπως τόνισε.
Το Chantix, που εγκρίθηκε το 2006, βρέθηκε στο στόχαστρο του FDA για αλλαγή των προειδοποιήσεων που περιλαμβάνονται στην ετικέτα, τονίζοντας τις πιθανές νευροψυχιατρικές ανεπιθύμητες παρενέργειες.
Η Pfizer έχει ζητήσει από τον FDA να αφαιρέσει τις ενδείξεις στη συσκευασία, λέγοντας πως από τις μελέτες της δεν προκύπτει καμία συσχέτιση του Chantix με σοβαρές ψυχιατρικές ανεπιθύμητες ενέργειες.

ChantixFDAPrizerΚαρδιάΚαρδιαγγειακάΚαταθλιπτική ΔιαταραχήΚατάθλιψηΨυχολογία

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το 2016 οι πρώτες δοκιμές για τους «έξυπνους» φακούς της Google
Πώς η τοπική αναισθησία βλάπτει την ανάπτυξη των δοντιών

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top