Για την εξαίρετη πορεία του στο χώρο της ιατρικής επιστήμης και το τεράστιο εθελοντικό του έργο, θα βραβευθεί με το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, ο καθηγητής Παιδοκαρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Αυξέντιος Καλαγκός. Ο οικουμενικός Έλληνας γιατρός είναι ο ιδρυτής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Coeurs pour tous» στην Ελβετία (Καρδιές για όλους), και χειρουργεί με την ομάδα του στις πιο αντίξοες συνθήκες σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, αλλά και σε άλλες όπως είναι η Γεωργία και η Σερβία.
Ταυτόχρονα, βραβείο Παιδαγωγικών Επιστημών θα απονεμηθεί στον αρχιμανδρίτη και διδάκτορα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Απόστολο Καβαλιώτη για τις εκπαιδευτικές του μελέτες για τον μητρικό θηλασμό (Βραβείο από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας), τον αυτισμό, τα παιδιά με αναπηρία, την δράση του στην εκπαίδευση και για το ασύνορο φιλανθρωπικό του έργο σε όλες τις γωνιές της γης.
Δίπλωμα «αξίας» θα λάβει ο οικονομολόγος και ιδιωτικός αστυνομικός Γιώργος Τσούκαλης για την μεγάλη του συμβολή στην πάταξη της αρχαιοκαπηλίας. Χιλιάδες αρχαιότητες ανεκτίμητης αξίας επαναπατρίστηκαν με προσωπική του πρωτοβουλία, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ζωή του.