Η επιχείρηση για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, μέσω του διαδικτύου, με την κωδική ονομασία Pangea VI, συντονίστηκε από την Interpol με τη συμμετοχή διωκτικών αρχών 99 χωρών, μεταξύ αυτών και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πρόκειται για επιχείρηση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2008, και η οποία φέτος έλαβε χώρα από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου με τη συμμετοχή και τελωνειακών Αρχών και υπηρεσιών υγείας.
Το κόστος των διαφυγόντων κερδών από την παράνομη διακίνηση εκτιμάται στα 36 εκατομμύρια δολάρια, ενώ απενεργοποιήθηκαν περισσότεροι από 13.700 ιστότοποι.
Παράλληλα, ελέχθηκαν περίπου 534 χιλιάδες ύποπτα πακέτα από ρυθμιστικές αρχές και τελωνεία, από τα οποία κατασχέθηκαν 41 χιλιάδες, ενώ 213 άτομα είναι υπό έρευνα ή έχουν συλληφθεί για σειρά αδικημάτων, όπως παράνομη δραστηριότητα μέσω διαδικτύου, παράνομη πώληση φαρμάκων και προμήθεια φαρμάκων άνευ αδείας.
Στη χώρα μας, εντοπίστηκε ιστοσελίδα που πωλούσε παράνομα φάρμακα και σκευάσματα, όπως αναβολικά, διεγερτικά και στεροειδή. Οι ελληνικές αρχές, με τη συνδρομή του ΕΟΦ, σχηματίζουν δικογραφία, που θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Διεθνές κύκλωμα παράνομων χαπιών
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Αρχική συμφωνία PharmaPath για την εξαγορά της Innovis Pharma
Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία: Νέα προγράμματα πρόληψης και υγείας
Απίστευτο περιστατικό στο Νοσοκομείο Αιγίου: Νεκρός ο ασθενής – μποξέρ που ξυλοκόπησε γιατρό
ΠΙΣ: Αντιδράσεις για τη διάλυση της παιδιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
MyHealth Agent: Ο νέος ψηφιακός βοηθός υγείας με Τεχνητή Νοημοσύνη















Comments (0)