Σύμφωνα με δηλώσεις του Wolfgang Plischke, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Bayer, «οι διαφοροποιήσεις αναμένεται να αποτυπωθούν στο χαρτοφυλάκιο μας στα επόμενα δύο, τρία, τέσσερα ή και πέντε χρόνια». Μάλιστα, όπως επεσήμανε σε συνέντευξη του στο Reuters: Στο πλαίσιο του project που φέρει την ονομασία Nimbus και ανακοινώθηκε το 2012, οι τομείς επιχειρήσεων για την υγεία του ανθρώπου και των ζώων, καθώς και τμήμα της CropScience, είναι πλέον στενά συνδεδεμένα με εκατοντάδες ερευνητές της Bayer να ενθαρρύνονται στην ανταλλαγή πληροφοριών, που στηρίζουν την ανακάλυψη νέων δραστικών συστατικών.
Στόχος της Bayer είναι το project να προσδώσει σημαντικά πλεονεκτήματα, έναντι των ανταγωνιστών της (όπως η Sanofi, η Pfizer και η Syngenta), η οποίες δεν έχουν εντάξει τους διαφορετικούς αυτούς τομείς, υπό μία κοινή στέγη.
Η φαρμακευτική εταιρεία Bayer, έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι προτίθεται να διαθέσει έως και 30 εκατ. ευρώ (41,3 εκατ. δολ.) ετησίως για τη χρηματοδότηση του project Nimbus. Το 2012, δαπάνησε περί τα 3,01 δισ. ευρώ στην έρευνα, από 2,9 δισ. ευρώ το 2011.
«Φιλοσοφία μας είναι να διατηρήσουμε σε αντίστοιχα επίπεδα τον ερευνητικό προϋπολογισμό, στα επόμενα χρόνια», όπως δήλωσε ο Wolfgang Plischke.

Δραστικές αλλαγές στο R&D της Bayer έως το 2016
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
17ο Pharma & Health Conference: Πού βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ και ποιοι είναι οι στόχοι για το 2030
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Γεωργιάδης: Τι ισχύει για τον διαγωνισμό της ΗΔΙΚΑ και το νέο πληροφοριακό σύστημα μισθοδοσίας
















Comments (0)