Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα λαθραία φάρμακα εισάγονταν στη χώρα μας από φαρμακευτική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στα Σκόπια και στη συνέχεια, μεμονωμένα και σε μικρές ποσότητες, αποστέλλονταν κυρίως στην Ιταλία, αλλά και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Η μεταφορά, η αποθήκευση και η διακίνηση γίνονταν από δύο μεταφορικές εταιρείες, στη Βάρη και στον Ασπρόπυργο, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις 4-7-2014, από την Οικονομική Αστυνομία, μαζί με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ).
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος παραστατικών, από τα οποία προέκυψε η παράνομη εισαγωγή από τα Σκόπια και η προώθηση τους στην Ευρώπη.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία στα Σκόπια, παράγει φαρμακευτικά σκευάσματα (για θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου κ.α.), η αξία των οποίων τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι ιδιαίτερα υψηλή και σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, ανέρχεται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ.
Ο υπολογισμός της αξίας των διακινούμενων φαρμάκων και των διαφυγόντων φόρων, για τουλάχιστον δύο χρόνια, που διενεργούνταν η παράνομη διακίνηση ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.
Εισαγωγή λαθραίων φαρμάκων από τα Σκόπια – Γίνονται έρευνες
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Προκήρυξη 196 θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ
«Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»













Comments (0)