Τα ευρήματα αφορούν την ολοκλήρωση της μελέτης Φάσης IIb, του ενέσιμου φαρμάκου dupilumab, το οποίο δοκιμάζεται επίσης από τις φαρμακευτικές εταιρείες σε δύο άλλες θεραπευτικές κατηγορίες, για το άσθμα και τους ρινικούς πολύποδες.
Σύμφωνα με το Reuters, το Dupilumab αναμένεται να επιφέρει περί τα 2 δις. δολ. ετησίως στα ταμεία των φαρμακευτικών εφόσον λάβει τη σχετική έγκριση κυκλοφορίας.
Η ατοπική δερματίτιδα προκαλεί «μπαλώματα» στο δέρμα, εμφανίζοντας ξηρότητας, ερυθρότητα και φαγούρα.
Στην παρούσα φάση, οι ασθενείς έχουν περιορισμένες θεραπευτικές κατηγορίες, καθώς η «ανακούφιση» προέρχεται μέσα από τα τοπικά στεροειδή (κρέμες) και τα δια στόματος στεροειδή.
Το Dupilumab λειτουργεί μέσω μιας νέας προσέγγισης: Μπλοκάρει δύο πρωτεΐνες που συνδέονται με τη φλεγμονή, την ιντερλευκίνη-4 (IL-4) και η ιντερλευκίνη-13 (IL-13).
Στην 16 εβδομάδων κλινική μελέτη φάσης IIb συμμετείχαν 380 ενήλικες με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, και περίπου οι μισοί εξ αυτών είχαν «πληγές» στο δέρμα τους, λόγο της νόσου.
Τα ποσοστά επιτυχίας κυμαίνονται στο 74% για τους ασθενείς που λάμβαναν μεγαλύτερη δόση του φαρμάκου (300 mg εβδομαδιαίως), ενώ για όσους λάμβαναν ασθενέστερη δόση, το ποσοστό επιτυχίας ήταν 45% (100 mg μηνιαίως).
Η τελική φάση μελέτης από την Sanofi και την Regeneron αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του έτος.
Θεραπευτική «σύμπραξη» Sanofi – Regeneron με στόχο το έκζεμα
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Αλλαγή ηγεσίας στην Pfizer Hellas: Νέος διευθύνων σύμβουλος
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Γερμανία: Η κυβέρνηση ανακοινώνει πολυεπίπεδες περικοπές δισεκατομμυρίων στο σύστημα υγείας
Αλλαγή ηγεσίας στο ΚΕΣΥ – Συνάντηση Γεωργιάδη με τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Μπούμπα
ΣΦΕΕ: Έντονη αντίδραση για το ΦΕΚ του Επενδυτικού Clawback 2026–2027
Αποκλειστική συνεργασία Kalteq – Hollister: Επιστροφή της Hollister στην ελληνική αγορά υγειονομικών προϊόντων















Comments (0)