Όπως μεταδίδει το Reuters, δεν ήταν σαφής ο σκοπός της επίσκεψης των επιθεωρητών του State Administration for Industry and Commerce (SAIC), στα γραφεία της Roche, στην ανατολική πόλη Hangzhou. Συνήθως, η εμπλοκή των υπηρεσιών της SAIC αφορά υποθέσεις δωροδοκίας και διαφθοράς.
«Η κυβερνητική μονάδα ελέγχου επισκέφθηκε τα γραφεία μας στη Hangzhou, στις 21 Μαΐου, αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες ακόμη. Θα συνεργαστούμε πλήρως τον φορέα», όπως δήλωσε χθες η Roche μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters.
Εκπρόσωπος του τοπικού γραφείο της SAIC δήλωσε στο Reuters πως η επίσκεψη αφορούσε μια σειρά θεμάτων, αλλά αρνήθηκε ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν ακόμη σχετικά συμπεράσματα.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούν πιέσεις οι μετοχές της Roche.
«Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις έχουν δεχθεί επίσκεψη από την SAIC, στον απόηχο της υπόθεσης GSK» όπως δηλώνει ο John Huang, συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου MWE China, όπως δήλωσε στο Reuters.
Το 2013, οι κινεζικές αρχές επισκέφτηκαν διεθνείς κατασκευαστές φαρμάκων που περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τη Novartis AG, την AstraZeneca Plc, την Sanofi SA, την Eli Lilly & Co και την Bayer AG, στο πλαίσιο της ευρείας έρευνας στον τομέα των φαρμάκων.

Έλεγχος από σώμα επιθεωρητών στη Roche
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Γεωργιάδης: Τι ισχύει για τον διαγωνισμό της ΗΔΙΚΑ και το νέο πληροφοριακό σύστημα μισθοδοσίας
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ
















Comments (0)