Skip to content

Επεκτείνεται η αξιολόγηση του ΕΣΥ από τους ίδιους τους ασθενείς

Δευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Από την Πέμπτη 29 Ιουλίου επεκτείνεται η αξιολόγηση του ΕΣΥ από τους ίδιους τους ασθενείς και πλέον εντάσσονται και οι ογκολογικοί και τα παιδιά ηλικίας έως 16 ετών.

Σε αυτή τη φάση θα ενταχθούν οι ογκολογικοί ασθενείς, που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες εκείνοι που κάνουν χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία.

Αυτό ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Μ. Θεμιστοκλέους και η αρμόδια γενική γραμματέας Λ. Βιλδιρίδη. Θυμίζουμε ότι το μέτρο ξεκίνησε πέρσι τον Ιούλιο και μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί 500.000 μηνύματα και έχουν συμμετέχει πάνω από 75.000 πολίτες.

Το ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών είναι περίπου 75% και τα όποια παράπονα εστιάζουν σε συγκεκριμένους τομείς, όπως καθαριότητα, σίτιση και επικοινωνία με τους ιατρούς. Ερωτηθείς για το τι έχει κάνει το υπουργείο για να διορθωθεί η κατάσταση ανέφερε πως έχουν γίνει παρεμβάσεις σε κάθε νοσοκομείο και η κατάσταση βελτιώνεται σταθερά.

Η κ. Βιλδιρίδη που παρουσίασε το ειδικό ερωτηματολόγιο για τους ογκολογικούς ασθενείς επισήμανε ότι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου οι διοικητές όλων των νοσοκομείων πρέπει να υποβάλουν ειδική αναφορά για τα μέτρα που έχουν λάβει ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες ελλείψεις έχουν αναφερθεί από τους ασθενείς.

Άδωνις ΓεωργιάδηςΑξιολόγηση ασθενώνΛίλιαν ΒιλδιρίδηΜάριος ΘεμιστοκλέουςΟγκολογικοί Ασθενείς

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top