Σε κίνδυνο μπορεί να θέσει την υγεία του καταναλωτών, η αγορά και χρήση προϊόντων από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο.
Όπως επισημαίνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, τα προϊόντα Pink Bikini, Xero Xtreme και Lipo Escultura, που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες diclofenac και siboutramine, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία τους, και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη. Η δικλοφαινάκη είναι δραστική ουσία που περιέχεται σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.
Επίσης, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα προϊόντα PUSHER capsules, AUMVA capsules, VIRILIX, και BEST capsules και ZR capsules, τα οποία διακινούνται κυρίως μέσω Διαδικτύου, περιέχουν τις φαρμακολογικά δραστικές ουσίες sildenafil και yohimbine, χωρίς να αναγράφονται στην επισήμανσή τους, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ισπανίας.
Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.
Πρόσφατα ο ΕΟΦ είχει ανακοινώσει επίσης ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμοδίων ισπανικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα GOLD MAX (blue caps, pink caps), V-XL-GUM (chewable tablets), V-XL INSTANT tablets, Mr-B caps, PERFORMAX caps, HORNY LITTLE DEVIL caps, SHADES OF LOVE (for him, for her) και HARD ON caps, περιέχουν φαρμακολογικά δραστικές ουσίες (αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης-5) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους.
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.

Επικίνδυνα για την υγεία τα σκευάσματα μέσω Internet
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Οδύσσεια για έναν 85χρονο: Σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά καμία λύση
Κατάρρευση στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αγίας Όλγας: Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων
Ένταση στον ΕΟΔΥ μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας: Αντιδράσεις για τις συμβάσεις ΚΟΜΥ και την υποστελέχωση
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025















Comments (0)