Στην απώλεια των περιττών κιλών συμβάλλει η ρεσβερατρόλη που περιέχουν τα σταφύλια, τα μούρα και το κόκκινο κρασί, όπως υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Obesity από την επιστημονική ομάδα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, η χορήγηση ρεσβερατρόλης σε πειραματόζωα συντέλεσε σε μείωση κατά 40% του σωματικού τους βάρους.
Συγκεκριμένα, χορήγησαν σε ομάδα ποντικιών ποσότητα ρεσβερατρόλης ίση με αυτή που εμπεριέχουν 340 γραμμάρια φρούτων, καθημερινά. Τα πειραματόζωα πήραν 40% λιγότερο βάρος από άλλη ομάδα τρωκτικών που δεν πήρε ρεσβερατρόλη.
Οι ερευνητές εξηγούν ότι η χορήγηση ρεσβερατρόλης έκανε τα ποντίκια να αλλάξουν τον πλεονάζον λευκό λίπος σε καφέ, το οποίο συντελεί στην καύση των θερμίδων και έτσι αποτρέπεται η συσσώρευση λίπους στον οργανισμό.
«Οι πολυφαινόλες που περιέχουν τα φρούτα, περιλαμβανομένης και της ρεσβερατρόλης, αυξάνουν τη γονιδιακή έκφραση που ενισχύει την οξείδωση των διατροφικών λιπών, ώστε το σώμα να μην συσσωρεύει λίπος. Το λευκό λίπος μετατρέπεται σε καφέ και έτσι καίγεται το λίπος και διατηρείται η ισορροπία στον οργανισμό. Πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία πρόληψης της παχυσαρκίας και της μεταβολικής ανισορροπίας», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Μιν Ντου.
Τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα σταφύλια και τα μήλα είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη. Το κόκκινο κρασί επίσης εμπεριέχει ρεσβερατρόλη αν και λιγότερο ποσοστό από τα σταφύλια.

Φυσικό αδυνατιστικό τα σταφύλια και κόκκινο κρασί
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2026 – 510 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας
Παράταση για τους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΣΥ με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
Mε 160 αιτήματα η πρώτη ημέρα για τη διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Διανομή ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Κόντρα Γεωργιάδη -Πολάκη για το PET/CT και το κύκλοτρο στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι













Comments (0)