Όπως αναφέρουν εκτενή δημοσιεύματα, η ψήφιση της νέας φορολογικής ρύθμισης αναμένεται να εισφέρει στα κρατικά ταμεία περί τα 60 εκατ. ευρώ ετησίως. Το κριτήριο βάσει του οποίου ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση συνίστατο στους κινδύνους που εγκυμονεί το συγκεκριμένο ποτό για την υγεία του καταναλωτικού κοινού, παρά το γεγονός ότι δεν περιέχει αλκοόλ.
Η απόφαση αυτή πυροδότησε, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιδράσεις από μέλη του UMP, του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης του Σαρκοζί, σύμφωνα με τα οποία «πρέπει να πάψει η επίκληση προβλημάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας να γίνονται η αφορμή για τη ψήφιση νέων φόρων», προσθέτοντας ότι αν συνεχιστεί μία τέτοια πολιτική και σε άλλα προϊόντα (αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα κ.ο.κ.), αυτό θα σημάνει τον οικονομικό μαρασμό χιλιάδων «ψιλικατζίδικων», καταστημάτων καπνού και πατισερί που τα εμπορεύονται.
Στη Γαλλία, η κατανάλωση του Red Bull εκτιμάται στα 60 εκατομμύρια λίτρα ετησίως, ενώ η φορολόγηση του είναι ίδια με εκείνη ενός οποιουδήποτε άλλου ανθρακούχου ποτού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική υπηρεσία για τη δημόσια υγεία Anses έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας τους ανήλικους και έφηβους καταναλωτές να αποφεύγουν ποτά όπως τα Red Bull, Monster ή Burn, καθώς η κατανάλωση τους συνδέεται με ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις.

“Φορο-καμπάνα” στο Red Bull για την προάσπιση της υγείας
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Αντιγήρανση στην πράξη
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για σύσταση κλάδου νοσηλευτών και ανθυγιεινό επίδομα 300 ευρώ
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Παύεται από τη θέση της η διοικήτρια των Νοσοκομείων Λασιθίου – Η πρώτη αντίδραση της







Comments (0)