Όπως εξηγούν οι ερευνητές, οι άνθρωποι που δεν έχουν φάει για πολλές συνεχόμενες ώρες, είτε λόγω νηστείας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία (εξετάσεις, δίαιτα κτλ) καταφεύγουν σε γεύματα πλούσια σε θερμίδες μόλις δοθεί η ευκαιρία για φαγητό.
Στην έρευνα, στους φοιτητές της πρώτης ομάδας ζητήθηκε να μη φάνε τίποτα από το απόγευμα, στις 18:00, μέχρι την επόμενη μέρα το μεσημέρι, ενώ στη δεύτερη ομάδα ζητήθηκε να διατηρήσουν τις συνήθειες τους, τρώγοντας φυσιολογικά.
Ωστόσο, οι 43 από τους 83 δεν συμμετείχαν στην έρευνα την επόμενη μέρα, επειδή υπέκυψαν στο φαγητό, γεγονός που υποδηλώνει ότι μάλλον η αποχή από το φαγητό δεν είναι στη φύση μας. Την επόμενη μέρα, την ώρα του μεσημεριανού οι ερευνητές παρακολουθούσαν με κάμερες τις επιλογές των φοιτητών που συμμετείχαν στην έρευνα.
Όσοι είχαν μείνει νηστικοί επέλεξαν αρχικά τηγανητές πατάτες και πρωτεΐνες (κοτόπουλο και τυρί), από τα οποία προσέλαβαν 47% περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με τα άλλα τρόφιμα.

Γιατί παχαίνει η αποχή από το φαγητό;
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Μητσοτάκης: Νέες γενικόλογες υποσχέσεις στους νοσηλευτές
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Προκήρυξη 1.131 θέσεων ιατρών σε όλη την χώρα- Ενίσχυση του ΕΣΥ
Νέες υποσχέσεις Γεωργιάδη για τους νοσηλευτές







Comments (0)