Οι γιατροί έκαναν επέμβαση στην καρδιά του ασθενούς, ενώ έβαλαν κατά λάθος φωτιά με αποτέλεσμα ο άνδρας να ξυπνήσει από την αναισθησία με εγκαύματα τρίτου βαθμού.
Όπως μεταδίδουν τα ειδησιογραφικά πρακτορεία, το ατύχημα συνέβη όταν οι γιατροί ψέκασαν τον ασθενή με χειρουργική αλκοόλη, προκειμένου να απολυμάνουν την ανοιχτή πληγή. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ηλεκτρικό νυστέρι, το οποίο και πυροδότησε το εύφλεκτο υγρό.
Αμέσως μετά το ατύχημα, οι γιατροί κινητοποιήθηκαν ώστε να προλάβουν τη σοβαρότητα των εγκαυμάτων, και αυτή τη στιγμή ο ασθενής νοσηλεύεται εκτός κινδύνου αλλά με πολλαπλά εγκαύματα, τα οποία όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, με τον καιρό θα θεραπευτούν τελείως και δεν θα αφήσουν σημάδια.
Το περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο το Γιόρκσαϊρ στην Αγγλία, ενώ οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.

Γιατροί «έκαψαν» ασθενή στο χειρουργικό τραπέζι
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Ελληνική μελέτη: Tα lockdowns φρέναραν τα αντιβιοτικά, η τάση όμως αλλάζει ξανά
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Η Έλενα Αρμελίδου νέα Corporate Affairs Director της AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου







Comments (0)