Skip to content

“Λουκέτο” σε κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης

Διαπιστευμένη δημοσιογράφος στο Υπουργείο Υγείας.
Διπλωματούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΟΕΕ.

SOS εκπέμπει η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης, που απειλείται με κλείσιμο εξαιτίας της σοβαρότατης υποστελέχωσης που έχει υποστεί από τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις γιατρών.

Μετά την τελευταία αποχώρηση της Διευθύντριας του τμήματος, η Παθολογική κλινική μένει μόνο με 2 ειδικευμένους παθολόγους και 2 ειδικευόμενους γιατρούς. Σύμφωνα με έγγραφο των γιατρών της (22/7/2015), η στελέχωση αυτή δεν επιτρέπει τη στοιχειώδη λειτουργία της κλινικής, που είναι η μεγαλύτερη του νομού και απολύτως απαραίτητη για τη ασφαλή λειτουργία όλου του νοσοκομείου. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας «η εφημεριακή κάλυψη της κλινικής είναι δυνατή μέχρι 22/8/2015», ενώ «υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος η κλινική να οδηγηθεί σε αναστολή λειτουργίας της από 17/8/2015».

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λακωνίας τονίζει ότι έχει επισημάνει από διετίας τουλάχιστον, με επανειλημμένες ανακοινώσεις και παρεμβάσεις της, το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Σπάρτης και ιδιαίτερα της Παθολογικής Κλινικής. «Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα η προσπάθεια στελέχωσης της κλινικής με γιατρούς παθολόγους απέτυχε, ενώ προκρίθηκαν λύσεις που έχουν καταγγελθεί από την Ε.Γ.ΕΣΥ.Ν.Λ., όπως οι εφημερίες τομέα που βρίσκονται στα όρια της ασφαλούς εφημεριακής κάλυψης της κλινικής» αναφέρει σχετικά. Υπογραμμίζει, παράλληλα, τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής τόσο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νομό Λακωνίας όσο και στη λειτουργία των άλλων τμημάτων του νοσοκομείου Σπάρτης και καλεί την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες προσλήψεις.

αναστολή εφημερίαςΝοσοκομείο ΣπάρτηςΠαθολογική Κλινική

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μνημόνιο ΙΙΙ: Το «μυστήριο» έκτακτο τέλος στο Φάρμακο
Αποφοίτους Νοσηλευτικής αναζητά το Sherwood Forest

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...