Σήμα κινδύνου εκπέμπεται για την υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Πρέβεζας καθώς παραιτήθηκαν δυο ιατροί. Πρόβλημα κάλυψης εφημεριών υπάρχει πλέον, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες για διακομιδές των παθολογικών περιστατικών.
Σε συνταξιοδότηση βγαίνει ο διευθυντής της Κλινικής, ενώ παραιτήθηκε μια μόνιμη παθολόγος, σύμφωνα με το τοπικό μέσο epiruspost.gr. Πλέον η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου στελεχώνεται μόνο από έναν μόνο γιατρό και συμβάλλει ένας ακόμη εξωτερικός συνεργάτης, με μπλοκάκι. Συνεπώς η κλινική δεν μπορεί να εφημερεύσει επηρεάζοντας την καθολική λειτουργία του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η διοίκηση του νοσοκομείο με έγγραφό ζητά από τα μέλη του ιατρικού προσωπικού την διακομιδή περιστατικών που δεν μπορούν να διαχειριστούν με ασφάλεια, «λόγω των εργασιών ανακαίνισης». Οι ασθενείς θα μεταφέρονται σε νοσοκομεία γειτονικών περιοχών, όπως σχολιάζει ο Σύλλογος ενώ η ανακαίνιση πρακτικά δεν έχει αρχίσει. Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι στην ουσία οι διακομιδές Παθολογικών ασθενών είναι αναγκαίες αποκλειστικά εξαιτίας της έλλειψης ιατρών όπως διαφαίνονται και από το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου τις τελευταίες ημέρες. Ενδεικτικά, τονίζεται πως για αρκετές ημέρες το νοσοκομείο εφημέρευε χωρίς παθολόγο και μάλιστα κάποιες χωρίς να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημεριών παθολόγοι και χειρουργοί ταυτόχρονα. Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υποστελέχωσης υπάρχουν και στα γειτονικά νοσοκομεία της Άρτας και της Λευκάδας.
Προειδοποιητικά «πυρά εξαπολύει» ο Σύλλογος προς την 6η ΥΠΕ για κινητοποιήσεις σχολιάζοντας ότι «μπροστά σε αυτή την επικίνδυνη για τους πολίτες κατάσταση απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της Παθολογικής και Χειρουργικής κλινικής γιατί σύντομα τόσο τους εργαζόμενους του νοσοκομείου όσο και τα υπόλοιπα σωματεία αλλά και τους πολίτες της Πρέβεζας θα μας βρείτε στο δρόμο να διεκδικούμε για άλλη μια φορά το αυτονόητο δικαίωμα μας να έχουμε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας και να αισθανόμαστε υγειονομική ασφάλεια τον 21ο αιώνα».
Comments (0)