Skip to content

Mεταφορά ασθενών από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Σχέδιο προετοιμασίας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης με τη μεταφορά ασθενών θα υλοποιηθεί εντός της εβδομάδας για την αντιμετώπιση περιστατικών του δεύτερου κύματος της πανδημίας μετά την έξαρση του επιδημιολογικού φορτίου στην συμπρωτεύουσα.

Από σήμερα αρχίζει η εκκένωση του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο matkhes.gr ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Πέτρος Κετικίδης.

Επίσης, από το «ΑΧΕΠΑ» μεταφέρονται ασθενείς που δεν είναι θετικοί στον SARS-CoV-2 σε άλλα νοσοκομεία προκειμένου να εξασφαλιστούν κλίνες  για νέα περιστατικά που θα εισαχθούν με λοίμωξη COVID-19.

Διαβάστε επίσης:  Οι γιατροί ζητούν ενίσχυση των ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά, θα μεταφέρονται σταδιακά όλοι οι ασθενείς στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», στην ιδιωτική κλινική «Σαραφιανός», για να καλυφθούν οι ανάγκες ασθενών με COVID-19.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο στο «Ιπποκράτειο» να μετατραπεί όλο το μπλε κτήριο σε κλινική COVID-19, με εξαίρεση της μονάδας Μεταμοσχεύσεων. Ωστόσο, ο κ. Κετικίδης σημειώνει ότι είναι επικίνδυνο για τους ασθενείς της μονάδας που είναι ανοσοκατασταλτικοί.

Διαβάστε επίσης:  Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ

Από τις ίδιες πηγές προκύπτει ότι στο «Γ. Γεννηματάς» καταργούνται τέσσερις αίθουσες χειρουργείων, ώστε να δημιουργηθούν επτά-οκτώ κλίνες για ασθενείς COVID-19.

Επίσης, προχωρά η μεταφορά ασθενών από το ΑΧΕΠΑ, νοσηλευόμενων από τη Νευροχειρουργική και στην Ψυχιατρική κλινική, στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στο στρατιωτικό νοσοκομείο 424.

Διαβάστε επίσης:  Κικίλιας: Θετικό το 20% στη Θεσσαλονίκη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν διακομισθεί 9 ασθενείς με COVID-19 από το «ΑΧΕΠΑ» στα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος», καθώς ήδη νοσηλεύονται 180 ασθενείς με κοροναϊό, σε ΜΕΘ και απλές κλίνες.

Το ζήτημα έλλειψης προσωπικού επεσήμανε ο κ. Κετικίδης, σχολιάζοντας τις προκηρύξεις θέσεων και στηλιτεύοντας τη μεταφορά νοσηλευτών από Κέντρα Υγείας.

Εκκένωση νοσοκομείουΈλλειψη προσωπικούΚλινική COVID-19Μεταφέρονται ασθενείς

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Από Δευτέρα 300 γιατροί στις ΜΕΘ
Νέα θεραπεία και για βρέφη με κυστική ίνωση

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top