Σύμφωνα με το FiercePharma, μεταβιβάζονται περίπου 35 εκατομμύρια από τις 110 εκατομμύρια μετοχές της Abbott, που αποκτήθηκαν στην πρόσφατη σχέση ανταλλαγής μετοχών. Η Morgan Stanley και η Goldman Sachs & Co ενεργήσουν ως διαχειριστές για την τοποθέτηση των μετοχών στην χρηματιστηριακή αγορά.
Με την αρχική συμφωνία, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, η Mylan απέκτησε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι των δραστηριοτήτων της Abbott στις ανεπτυγμένες χώρες εκτός των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο με 100 επώνυμα γενόσημα και φάρμακα που επέφεραν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2013.
Η συμφωνία έχει δομηθεί έτσι ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μετακινήσουν την φορολογία εκτός των ΗΠΑ, μια πρακτική που συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες φαρμακευτικές επιχειρήσεις.
Όπως προέβλεπε το σχέδιο εξαγοράς, η Abbott μετέφερε τα ενεργητικά της σε μια νέα εισηγμένη επιχείρηση που οργανώθηκε στην Ολλανδία και εν συνεχεία η Mylan συγχωνεύθηκε με το βραχίονα της επιχείρησης.
Η συναλλαγή επρόκειτο να μειώσει το φορολογικό συντελεστή της Mylan στο 20-21% κατά το πρώτο πλήρες έτος και αρκετά χαμηλότερα τα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.

Mylan: Πώληση του 1/3 της συμμετοχής στην Abbott μέσω χρηματιστηρίου
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Προκήρυξη 196 θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ
Αύξηση μισθών για δημόσιους υπαλλήλους: Τι προβλέπεται για τους γιατρούς του ΕΣΥ















Comments (0)