Η Νόσος του Alzheimer μπορεί να ανιχνευθεί δεκαετίες πριν από την εκδήλωσή της, μέσω μιας εξελιγμένης δοκιμασίας εικονικής πραγματικότητας.
Άνθρωποι ηλικίας 18 έως 30 ετών κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε γερμανική έρευνα και να κάνουν μια εικονική περιήγηση μέσα σε έναν λαβύρινθο για να ελέγξουν τη λειτουργία ορισμένων κυττάρων του εγκεφάλου τους.
Οι άνθρωποι με τον υψηλό γενετικό κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ θα μπορούσαν να εντοπιστούν μέσω της απόδοσή τους, όπως λένε οι γερμανοί νευροεπιστήμονες.
Τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη μελλοντική έρευνα, τη διάγνωση και τη θεραπεία, όπως αναφέρεται στο περιοδικό Science.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Lukas Kunz του Γερμανικού Κέντρου για τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα στη Βόννη, λένε ότι η ομάδα υψηλού κινδύνου πειριηγείτο με διαφορετικό τρόπο στον λαβύρινθο.
Επίσης, αυτοί που ανήκαν στην ομάδα υψηλού κινδύνου είχαν μειωμένη λειτουργία συγκεκριμένων κυττάρων του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον προσανατολισμό.
Τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να καταλάβουν γιατί οι άνθρωποι με Αλτσχάιμερ αποπροσανατολίζονται τόσο εύκολα, αλλά και να παράσχουν το βασικό πλαίσιο της προκλινικής έρευνας που διενεργείται για τη νόσο.

Νέα μέθοδος δείχνει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ψήφισμα ΠΦΣ: Κατηγορηματικό «όχι» στις αλυσίδες φαρμακείων και στην αλλοίωση του θεσμικού πλαισίου
Αλλαγή ηγεσίας στο ΚΕΣΥ – Συνάντηση Γεωργιάδη με τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Μπούμπα
«ΕΝΕΡΓΟΙ ΙΑΤΡΟΙ»: Η νέα ανεξάρτητη παράταξη που διεκδικεί τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
Αλλαγή ηγεσίας στην Pfizer Hellas: Νέος διευθύνων σύμβουλος
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους















Comments (0)