Αποφασιστικό βήμα για την μισθολογική κατάταξη στο ΕΣΥ των γιατρών του ΠΕΔΥ που επέλεξαν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, έκανε το Υπουργείο Υγείας.
Με οδηγία του Υπουργού Υγείας Θάνου Δημόπουλου προς τις ΥΠΕ πρόκειται να εκδοθούν σχετικές διαπιστωτικές πράξεις οι οποίες θα κατατάσσουν μισθολογικά στο ΕΣΥ τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, που είτε δεν είχαν είτε επέλεξαν να κλείσουν τα ιατρεία τους και να ενταχθούν πλήρως στο ΠΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, οι διαπιστωτικές πράξεις θα καταγράφουν την βαθμολογική κατάταξη, τον πλεονάζοντα χρόνο παραμονής σε βαθμό, αλλά και τα έτη προϋπηρεσίας.
Οι γιατροί που αφορά αυτή η απόφαση και οι οποίοι θα εξομοιωθούν μισθολογικά με τους αντίστοιχους γιατρούς του ΕΣΥ υπολογίζονται περίπου σε 1000, ενώ δεν επηρεάζονται όσοι γιατρούς του ΠΕΔΥ, με δικαστικές αποφάσεις, συνεχίζουν να λειτουργούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Πως θα πληρωθούν οι γιατροι του ΠΕΔΥ
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές προϊσταμένων από τον νέο διοικητή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Τι συνέβη στο Καστελόριζο: Σύλληψη αγροτικού γιατρού – διευκρινίσεις του υπουργού και της 2ης ΥΠΕ
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Το Παίδων Πεντέλης πλήρως ανακαινισμένο: Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο















Comments (0)