Τα ποσοστά αυξάνονται (60%) όταν πρόκειται για πολίτες που το εισόδημα τους είναι ίσο ή μικρότερο από το όριο της φτώχειας.
Στα παραπάνω στοιχεία, που προκύπτουν από την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και το Ευρωβαρόμετρο, τονίζεται ότι το 31,7% του συνόλου δηλώνει καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική κατάσταση (56,4% του φτωχού πληθυσμού).
Ταυτόχρονα, δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό καθεστώς το 45% του συνόλου (50,6% των ανέργων). Σχεδόν 1 στους 2 πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες.
Το 7,8% των ανθρώπων στο όριο της φτώχειας δήλωσαν ότι κατά τον τελευταίο μήνα αισθάνονται απογοητευμένοι, μελαγχολικοί ή ένιωθαν κατάθλιψη. Ενώ, περισσότεροι από 7 στους 10 θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής στη χώρα δεν είναι καλή.
Να σημειωθεί πως σε πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ οι Έλληνες βαθμολογούν με «0» την ικανοποίηση που αντλούν από τη ζωή τους και εμφανίζονται ως οι πιο δυστυχισμένοι από τους κατοίκους των 36 χωρών-μελών του Οργανισμού.
Οι λιγότερο ευτυχισμένοι της Ευρώπης οι Έλληνες
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Βουλγαρία: Ιστορική αύξηση μισθών σε γιατρούς και νοσηλευτές
Κατά 70% αυξήθηκε η κατανάλωση φαρμάκων για τη χοληστερόλη-και καλώς έγινε!
Πρώτο εθνικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Κλινικές Μελέτες: Νέα ΚΥΑ, Εθνικό Μητρώο και οι προκλήσεις του 2026
Προκήρυξη 196 θέσεων ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ
«Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»















Comments (0)