Πρεμιέρα θα κάνει το πρόγραμμα ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης που υλοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση και τους φροντιστές τους απ’ όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα διεξάγεται στο πλαίσια της πολυεπίπεδης καμπάνιας «Απεριόριστη Ανάσα».
Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αρχίζει την Τετάρτη 4 Μαΐου με την εθελοντική προσφορά της ψυχολόγυ Dr. Dipl.-Psych. Σταυρούλα Ρακιτζή. Θα υλοποιηθούν δύο ξεχωριστές ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης, ομάδα ασθενών με Κυστική Ίνωση και ομάδα φροντιστών των ασθενών. Στην ομάδα ασθενών μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση από 18 ετών και άνω, ενώ στην ομάδα φροντιστών μπορούν να συμμετέχουν γονείς, σύζυγοι-σύντροφοι των ασθενών, άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος, κλπ.
Οι συναντήσεις των ομάδων θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη απόγευμα: στις 17.00-18.00 η ομάδα ασθενών και στις 18.00-19.00 η ομάδα φροντιστών. Οι συναντήσεις θα γίνονται στα νέα γραφεία του Συλλόγου: Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα (πλησίον Μετρό Μοναστηράκι), στο Garden Meeting Room. Θα τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας ενάντια στην covid-19 και τη διασταύρωση μολύνσεων. Οι ασθενείς/φροντιστές που διαμένουν εκτός Αθηνών θα συμμετέχουν εξ αποστάσεως διαδικτυακά στις συναντήσεις.
Για να συμμετέχετε στις ομάδες, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα εδώ έως και τις 29/4. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Σύλλογο μας τηλεφωνικά στο 6944255853 (11-3μμ καθημερινά) ή μέσω μέιλ στο cysticfibrosis.gr@gmail.com Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν από τον Σύλλογο.
Καθησυχαστική είναι τις επιπτώσεις της νόσου στη ζωή του παιδιού και της οικογένειας τους χάρη στις νέες επαναστατικές θεραπείες η Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και Ψυχίατρος, Ειρήνη Κατσίνη, εξηγώντας ότι το προφίλ της νόσου αλλάζει και η Κυστική Ίνωση είναι πλέονν μια διαχειρίσιμη χρόνια νόσο. «Ταυτόχρονα οι οικογένειες με ασθενείς, που λόγω των μεταλλάξεων τους δεν μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες θεραπείες, νιώθουν πιο απομονωμένες και έχουν μεγαλύτερη αγωνία, ενώ διαφορετικές προκλήσεις αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους όσοι ασθενείς έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση» σημειώνει η κ. Κατσίνη..
Μιλώντας ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης η πρόεδρος του Συλλόγου, Άννα Σπίνου τονίζει μεταξύ άλλων ότι «με αυτή τη δράση μας θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να λάβουν δωρεάν την υποστήριξη που έχουν τόσο πολύ ανάγκη, όχι μόνο στους ασθενείς και τις οικογένειες τους που ζουν στην πρωτεύουσα, αλλά και σε όσους ζουν στην περιφέρεια ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας, όπου οι κοινωνικές δομές ψυχικής υγείας είναι περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται για πρώτη φορά από τον Σύλλογο μας και στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε, να καθοδηγήσουμε αλλά και να ενδυναμώσουμε τους ασθενείς μας και τους φροντιστές τους στη διαχείριση του άγχους και των αρνητικών συναισθημάτων που προέρχονται από τη νόσο, αλλά και στην αναπλαισίωση της ζωής τους στις νέες προκλήσεις και στα νέα δεδομένα».
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ