Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η περιοχή Αμπαραφαραβόλα, μια ορεινή περιοχή στα κεντρικά της νήσου, έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, όπου «κρούσματα πνευμονικής πανώλης καταγράφηκαν και κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του Ιανουαρίου».
Η πανώλη είναι ενδημική νόσος στη νήσο του Ινδικού Ωκεανού που εμφανίζεται σχεδόν κάθε χρόνο από το 1980. Τα τελευταία 3 χρόνια ο αριθμός των κρουσμάτων ολοένα και αυξάνεται και η Μαδαγασκάρη είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από αυτήν την ασθένεια σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αν και η εξάπλωση της νόσου έχει ελαφρά επιβραδυνθεί αφότου έφθασε στην κορύφωσή της το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου και τέλη Δεκεμβρίου του 2014, ο διεθνής οργανισμός υγείας εκφράζει φόβους για το επόμενο διάστημα όπου αναμένεται να πλήξουν την περιοχή οι μουσώνες και οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν στην επιδημία να συνεχίσει να εξαπλώνεται έως τον Απρίλιο.

Πάνω από 70 οι νεκροί λόγω επιδημίας πανώλης
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Όλα όσα πρέπει να έχει το φαρμακείο του ΙΧ σου από τις 18 Ιουνίου
Παθολόγοι: Άμεση ανάκληση του περιορισμού στη συνταγογράφηση της TSH – Προειδοποίηση για σοβαρές επιπτώσεις
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ποιος είναι ο Σπύρος Δρίτσας που ανέλαβε σκιώδης υπουργός Υγείας στην ΕΛΑΣ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου – Χωρίς κανέναν γιατρό εν μέσω τουριστικής περιόδου















Comments (0)