Skip to content

Παρέμβαση της Ευρώπης για το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Το γεγονός ότι στον χώρο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, που σχεδιάστηκε να καλύψει τις ανάγκες 60 κρατουμένων, συνωστίζονται σήμερα 200 περίπου, οι περισσότεροι από τους οποίους πάσχουν από μεταδοτικές ασθένειες και ορισμένοι είναι φορείς του AIDS, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα για τις συνθήκες υγείας και υγιεινής που επικρατούν στο σωφρονιστήριο, όπως δηλώνει η Λιλιάν Μαουρί Πασκιέ.
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, υπογράμμισε, είναι αδύνατον να εξασφαλισθεί ότι οι κρατούμενοι λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για εξάπλωση των μεταδοτικών ασθενειών, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων των κρατουμένων στο νοσοκομείο.
Αναφερόμενη, τέλος, στην πρόσφατη δήλωση του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, ότι εξετάζεται η απελευθέρωση ορισμενων νοσούντων κρατουμένων, η Λιλιάν Μαουρί Πασκιέ τονίζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε νόημα αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους εξασφαλίσει την κατάλληλη θεραπεία, μετά την απελευθέρωση τους.

Κορυδαλλός

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Υγεία: Προσφορά προληπτικών εξετάσεων στις γυναίκες
Ηλεκτρονικός διαγωνισμός 3,9 εκατ. για το ΠΕΔΥ!

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top
No results found...