Το γεγονός ότι στον χώρο του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού, που σχεδιάστηκε να καλύψει τις ανάγκες 60 κρατουμένων, συνωστίζονται σήμερα 200 περίπου, οι περισσότεροι από τους οποίους πάσχουν από μεταδοτικές ασθένειες και ορισμένοι είναι φορείς του AIDS, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα για τις συνθήκες υγείας και υγιεινής που επικρατούν στο σωφρονιστήριο, όπως δηλώνει η Λιλιάν Μαουρί Πασκιέ.
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, υπογράμμισε, είναι αδύνατον να εξασφαλισθεί ότι οι κρατούμενοι λαμβάνουν την κατάλληλη θεραπεία και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για εξάπλωση των μεταδοτικών ασθενειών, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων των κρατουμένων στο νοσοκομείο.
Αναφερόμενη, τέλος, στην πρόσφατη δήλωση του Έλληνα υπουργού Δικαιοσύνης, ότι εξετάζεται η απελευθέρωση ορισμενων νοσούντων κρατουμένων, η Λιλιάν Μαουρί Πασκιέ τονίζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε νόημα αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους εξασφαλίσει την κατάλληλη θεραπεία, μετά την απελευθέρωση τους.

Παρέμβαση της Ευρώπης για το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την Προκήρυξη 1Κ/2026 – 510 μόνιμες θέσεις στο Υπουργείο Υγείας
Παράταση για τους 4.000 εργαζόμενους στο ΕΣΥ με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
Mε 160 αιτήματα η πρώτη ημέρα για τη διανομή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους και από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Διανομή ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες
Κόντρα Γεωργιάδη -Πολάκη για το PET/CT και το κύκλοτρο στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι













Comments (0)