Ευκαιρίες εργασίας δημιουργεί το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer καθώς αναμένεται να απασχολεί περισσότερους από 250 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης τον Ιούνιο του 2022 στη Θεσσαλονίκη.
Η επένδυση ενδεχομένως να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιχειρησιακής ετοιμότητας του Κέντρου, Αντώνης Χατζημανωλάκης ο οποίος σημείωσε ότι, μόνο για τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας, ελήφθησαν πάνω από 4.000 βιογραφικά.
Ήδη άρχισαν οι προσλήψεις και υπολογίζεται σε ποσοστό 15%-20% αφορούν Έλληνες που ζούσαν και εργάζονταν στο εξωτερικό και πλέον γύρισαν στην Ελλάδα, αφού βρήκαν εργασία στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer. Οι νέοι εργαζόμενοι θε έχουν τη μοναδική ευκαιρία να εργαστούν σε ένα διεθνές περιβάλλον με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και διεθνούς καριέρας με βάση τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Χατζημανωλάκη.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη θα παρέχει ευρύ φάσμα εσωτερικών διαδικασιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Ασίας, με έμφαση σε οικονομικές υπηρεσίες και διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού, προμηθειών, διαχείρισης έργων, εταιρικού μετασχηματισμού και λειτουργίας κ.ά. Κατά συνέπεια, έχουμε τη δυνατότητα απασχόλησης στελεχών που καλύπτουν πολλές και διαφορετικές ειδικότητες, αλλά και διαθέτουν διαφορετικά background.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το Kέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών αλλά και το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας, το οποίο ήδη λειτουργεί τη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του ανώτερου αντιπροέδρου της Pfizer Digital, Τζεφ Χάμιλτον, αναμένεται να απασχολεί 300 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης εώς το τέλος του 2021 θα συστεγαστούν στις νέες μόνιμες εγκαταστάσεις της Pfizer στη Θεσσαλονίκη («Εast Plaza»).
Στις δηλώσεις του ο κ. Χατζημανωλάκη υποστήριξε ότι το τοπίο της χώρας έχει αλλάξει σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων από διεθνείς εταιρείες, έχοντας ήδη απορροφήσει σημαντικές επενδύσεις. «Η Pfizer με την εμβληματική της επένδυση στη Θεσσαλονίκη συνέβαλλε σημαντικά στην προβολή της χώρας μας παγκοσμίως ως επενδυτικού προορισμού. Η επιλογή της Θεσσαλονίκης ήταν δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, καθώς υπήρξε σημαντικός διεθνής ανταγωνισμός. Ωστόσο, η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή κοινότητα, η πληθώρα νέων αξιόλογων ταλέντων, αλλά και η στρατηγική της γεωγραφική τοποθεσία, που την καθιστά κόμβο ανάμεσα στις διαφορετικές ηπείρους, σε συνδυασμό με την παροχή σημαντικών κινήτρων από την Πολιτεία συνέβαλε στην τελική επιλογή της Pfizer».
Προϋποθέσεις όμως για την περαιτέρω προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων είναι «πρόσθετες μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό συμβάλλον που θα στηρίζει την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων», επισημαίνει ο επικεφαλής επιχειρησιακής ετοιμότητας του Κέντρου.
Ως παραδείγματα ανέφερε ο ίδιος την απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και του θεσμικού πλαισίου, τη διευκόλυνση και την υποστήριξη των επενδύσεων, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και τη θέσπιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου σε βάθος δεκαετίας, με σταθερούς φορολογικούς συντελεστές.
Πηγή: ΑΠΕ / Αλεξάνδρα Γούτα
Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Δ