Πλήγμα υπέστη η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer στη Βρετανία με την καταδικαστική απόφαση δικαστήριο του Λονδίνου σε υπόθεση ευρεσιτεχνίας για τη χρήση του φαρμάκου Lyrica.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Pfizer δηλώνει απογοητευμένη από την απόφαση και θα επιδιώξει εκ νέου προσφυγή.
Το Lyrica, γνωστό ως pregabalin, αναπτύχθηκε αρχικά για τη θεραπεία της επιληψίας. Ωστόσο, η περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους ασθενείς που πάσχουν από νευροπαθητικό πόνο, αναπτύσσοντας ευρύτερα συνταγογράφηση για την καταστολή του πόνου.
Ενώ το αρχικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το pregabalin έχει λήξει, η Pfizer ισχυρίστηκε ένα δευτερεύον δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που καλύπτει τον πόνο, και ισχύει μέχρι τον Ιούλιο του 2017, αγωνιζόμενη για την προστασία του προσοδοφόρου τμήματος της αγοράς.
Η λήξη του κυρίου διπλώματος ευρεσιτεχνίας επιτρέπεται στις φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και της Actavis που τώρα μετονομάστηκε Allergan, να ξεκινήσει εκδόσεις μειωμένης τιμής του φαρμάκου.
Ωστόσο, η Pfizer προσέφυγε δικαστικώς, υποστηρίζοντας ότι ήταν αθέμιτη η έκδοση μιμητή του φαρμάκου.
Η απόφαση του Εφετείου επικύρωσε την αρχική ετυμηγορία του 2015.

Πλήγμα για τη Pfizer! Χάνει έφεση για την ευρεσιτεχνία του Lyrica
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Aνησυχητική έκρηξη των γαστρεντερικών καρκίνων σε νέους
Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φανδρίδης ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση της Μαρέβας Μητσοτάκη
Ανακοίνωση απαγόρευσης πρόσβασης στα social media για ανηλίκους κάτω των 15 ετών
Άρθρο 12 και Σπάνια Νοσήματα: Όταν η εξαίρεση είναι ο κανόνας – Κίνδυνος αποκλεισμού για χιλιάδες ασθενείς
Προβλήματα δεν έχει μόνο το ΕΣΥ, αλλά και οι ιδιωτικοί όμιλοι..
Στρατηγικές φαρμακευτικές επενδύσεις στην Τρίπολη: Ο Πρωθυπουργός στις εγκαταστάσεις DEMO, Win Medica και FARAN













Comments (0)