Skip to content

Πλήρης έλεγχος της GlycoVaxyn από την GSK, έναντι 190 εκατ. δολ.

Το virus.com.gr σας φέρνει καθημερινά τις πιο έγκυρες ειδησεις από τον χώρο της πολιτικής υγείας και φαρμάκου

Με την πλήρη εξαγορά, η GlycoVaxyn αποτιμάται στα 212 εκατ. δολ. Η εταιρία είχε ήδη υποστηριχθεί από venture capitals, συμπεριλαμβανομένων των Sofinnova, Index Ventures και Edmond de Rothschild Investment Partners και είχε επίσης λάβει χρηματοδότηση από το Wellcome Trust και την Janssen, μέσω συνεργασίας τους.
Η Glaxo κατείχε μειοψηφικό μερίδιο στην GlycoVaxyn από επιστημονική συνεργασία του 2012. Ωστόσο, η εταιρεία δεν αναφέρει τι ποσοστό κατείχε ήδη, αλλά δεδομένης της τιμής προσφοράς, υποδεικνύει μερίδιο της τάξης του 10%.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Glaxo θα αγοράσει ένα μικρό αριθμό εμβολίων σε πρώιμο στάδιο κατά βακτηριακών λοιμώξεων όπως η πνευμονία, ο σταφυλόκοκκος, προς ενίσχυση των δραστηριοτήτων των εμβολίων που έχει ήδη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρος του τμήματος εμβολίων της GlaxoSmithKline, Moncef Slaoui, η συμφωνία είναι «μια εξαιρετική ευκαιρία για επέκταση των ερευνητικών προσπαθειών» σε περιοχές όπου σήμερα δεν υπάρχουν αποτελεσματικά εμβόλια, προσθέτοντας παράλληλα ότι η εξαγορά «συμπληρώνει τη συμφωνία με τη Novartis, που θα ενισχύσει την ηγετική θέση της GSK στα εμβόλια».

GlaxoSmithKlineGlycoVaxynGSKΕξαγοράΣυμφωνία

Σχετικά άρθρα

Comments (0)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Όμιλος Grimaldi: Ενισχύει τη δραστηριοποίηση του στη γραμμή Ελλάδα-Ιταλία
Προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία: «Στο βάθος… κήπος»

Editorial

Αιμίλιος Νεγκής

Διευθυντής Σύνταξης, virus.com.gr
& Pharma Health Business magazine

Περιοδικό Pharma & Health Business

Απόψεις

Back To Top