Με την πλήρη εξαγορά, η GlycoVaxyn αποτιμάται στα 212 εκατ. δολ. Η εταιρία είχε ήδη υποστηριχθεί από venture capitals, συμπεριλαμβανομένων των Sofinnova, Index Ventures και Edmond de Rothschild Investment Partners και είχε επίσης λάβει χρηματοδότηση από το Wellcome Trust και την Janssen, μέσω συνεργασίας τους.
Η Glaxo κατείχε μειοψηφικό μερίδιο στην GlycoVaxyn από επιστημονική συνεργασία του 2012. Ωστόσο, η εταιρεία δεν αναφέρει τι ποσοστό κατείχε ήδη, αλλά δεδομένης της τιμής προσφοράς, υποδεικνύει μερίδιο της τάξης του 10%.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Glaxo θα αγοράσει ένα μικρό αριθμό εμβολίων σε πρώιμο στάδιο κατά βακτηριακών λοιμώξεων όπως η πνευμονία, ο σταφυλόκοκκος, προς ενίσχυση των δραστηριοτήτων των εμβολίων που έχει ήδη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρος του τμήματος εμβολίων της GlaxoSmithKline, Moncef Slaoui, η συμφωνία είναι «μια εξαιρετική ευκαιρία για επέκταση των ερευνητικών προσπαθειών» σε περιοχές όπου σήμερα δεν υπάρχουν αποτελεσματικά εμβόλια, προσθέτοντας παράλληλα ότι η εξαγορά «συμπληρώνει τη συμφωνία με τη Novartis, που θα ενισχύσει την ηγετική θέση της GSK στα εμβόλια».

Πλήρης έλεγχος της GlycoVaxyn από την GSK, έναντι 190 εκατ. δολ.
Σχετικά άρθρα
Περιοδικό Pharma & Health Business

Δημοφιλή
Επιστροφή των απολυμένων του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ μετά από οκτώ χρόνια
Κατάρρευση στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αγίας Όλγας: Σοβαρές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων
Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για το φάρμακο
Νέες παστίλιες Strepfen με γεύση πορτοκάλι – Η λύση για τον πονόλαιμο χωρίς ζάχαρη
Παιδικοί εμβολιασμοί υπό αναθεώρηση: Τι αλλάζει στις ΗΠΑ
Αιματολογική – Ογκολογική Μονάδα ΕΚΠΑ: Έτος διεθνούς αριστείας και επιστημονικής πρωτοπορίας το 2025















Comments (0)